Nakon što je izgubila 50 kg, odbacila je dijete i prigrlila svoje 'pravo' tijelo

Instagram/Denis Rajčić
Bivša fitness blogerica i YouTube zvijezda Kate Writer iz Australije odbacila je dijete i prigrlila svoje "pravo" tijelo te podijelila na svom Instagram profilu niz fotografija u bikiniju te dobila brojne pohvale od svojih sljedbenika.
Vidi originalni članak

Na Kateinom Instagramu mogu se vidjeti fotografije prije i poslije, ali obrnutim redoslijedom. Naime, Kate je pokazala fotografije sebe iz 2014. godine kada je smršavjela 50 kilograma i sada kada je veći dio tih kilograma vratila. Kate je prije dijete nosila konfekcijski broj 48, zatim nakon gubitka 50 kg 36/38, a sada nosi 44 i ponosno pokazuje svoje tijelo.

Objasnila je da joj se nije svidio život u kojem je opsjednuta s prehranom i dijetama. "Nakon što sam izgubila 50 kilograma i shvatila da sam postala opsjednuta dijetama, bila sam uvjerena da jedino mršava mogu biti sretna. Što je jezičac na vagi pokazivao manji broj moje samopouzdanje je postajalo veće. Ali, unatoč tome što sam izgubila 50 kilograma ni to nije bilo dovoljno. Uvijek je bilo još nešto na tijelu za što sam smatrala da treba popraviti. Patila sam od čestih promjena raspoloženja, opsesivno sam brojala kalorije, ljubavni i društveni život su mi bili jadni. Ukratko previše sam trenirala i premalo jela, izgledala sam dobro, ali nisam bila zadovoljna."

Kate je shvatila da ne želi tako živjeti i da njezinu vrijednost ne određuje broj kilograma. "Htjela sam se usredotočiti na druge stvari, a ne samo misliti o hrani i vježbanju. S dijetom sam počela jer mi je prekomjerna težina postala smetnja za zdravlje, osim prehrane počela sam vježbati i crossfit te sam došla do toga da sam trebala odjeću pet brojeva manju. Ali, nisam željele proživjeti život opsjednuta vlastitim izgledom", rekla je Kate koja trenutno nosi konfekcijski broj 44 i smatra da je težina koju sada ima njezina "prirodna", kaže da i dalje vježba i jede uravnoteženo te nema zdravstvenih problema. "Sretnija sam nego ikada", izjavila je.

Kate Writer pozvala je sljedbenike na Instagramu da prihvate tjelesne pojave poput celulita, strija, naslaga na leđima i opuštenih nadlaktica kao normalne i da se prestanu sramiti. "Vrijeme je da prestanemo čekati i počnemo živjeti", poručila je blogerica svojim sljedbenicima i napomenula da ni u kojem slučaju ne želi promovirati pretilost i lijenost, nego postizanje forme na zdrav način.

 

Posjeti missZDRAVA.hr