Kako dugoročno iz veličine 56 u 42?

Nupo dijetalna prehrana nudi učinkovit, zdrav i dugoročan gubitak kilograma te promjenu prehrambenih navika. Nupo se na tržištu pojavio s revolucionarnom idejom da osobe s prekomjernom težinom preuzmu kontrolu u svoje ruke te da same kontroliraju unos hrane i gubitak neželjenih kilograma
Vidi originalni članak

Dobitnica

U našoj nagradnoj igri koja je trajala od 4. rujna u 11:00 sati do 10. rujna 2013. u 11:00 sati, jedna najsretnija registrirana korisnica Zdrave Krave osvojila je Nupo poklon paket za mršavljenje. Sretna dobitnica je: Silvija Vrhar. Dobitnicu ćemo kontaktirati e-mailom i obavijestiti je o načinu preuzimanja nagrade.

Inovativno rješenje

Osnovna misija Nupa je pomoći promijeniti životne i prehrambene navike da na zdrav način gube višak kilograma, centimetre i tjelesne masnoće uz Nupo dijetalne proizvode. Nupo je stoga razvio inovativno rješenje - prehranu u vrlo niskoenergetskoj dijeti (VLCD - Very Low Calorie Diet) s kojom se u šest obroka unese manje od 800 kalorija dnevno, a tijelo se opskrbi sa svim potrebnim vitaminima, mineralima i prehrambenim vlaknima. Nupo dijetalna prehrana - potvrđena u više od 50 kliničkih studija rezultira prosječnim gubitkom tjelesne težine: 12,3 kilograma u osam tjedana!

Zašto Nupo?

  • Nupo dijetalni napitci i Nupo dijetalne juhe u vrlo nisko energetskoj dijeti (VLCD - Very Low Calorie Diet) koriste se kao jedini izvor hrane. Osoba unese sa 6 dijetalnih obroka manje od 800 kcal, a svom organizmu osigura sve potrebne vitamine, poput omega-3 masnih kiselina, kalcija i željeza te minerale i prehrambena vlakna.
  • Šest laganih, punovrijednih obroka dnevno, gdje svaki obrok sadrži samo 115 kcal, ima optimalnu kombinaciju hranidbenih tvari. Dnevno unosiš više od 65 grama bjelančevina koje pomažu održavanju mišićne mase i ugljikohidrate koji ti osiguravaju energiju. Također, unosiš i dovoljnu količinu masnoća i više od 20 grama vlakana koji su dobri za probavu.
  • Nupo dijetalni napitci dolaze u čak pet neodoljivih okusa: čokolada, bijela kava, jagoda, mango/vanilija i novi ljetni okus - malina/borovnica. Možeš odabrati i Nupo dijetalne juhe od šparoga, povrtnu te pikantnu juhu od tajlandske piletine.
  • Nupo je idealan potpuni zamjenski obrok za osobe na dijeti i praktičan zbog jednostavne pripreme za zaposlene osobe s vrlo malo slobodnog vremena.

Promijena životnih i prehrambenih navika

Misija Nupa je pomoći promijeniti životne i prehrambene navike da na zdrav način gube višak kilograma, centimetre i tjelesne masnoće uz Nupo dijetalne proizvode. Svojim korisnicima osiguravaju nutricioniste za individualno savjetovanje. ''Nupo dijetalna prehrana je prehrana kakvu sam dugo tražila i sve što mome tijelu treba za učinkovit gubitak kilograma. Nupo okusi mi u potpunosti odgovaraju i vrlo su prikladni mom stilu života'', rekla je Ana Begić Tahiri.

  • Prvi nadomjestak prehrani u šest obroka dnevno za 62.00 kune
  • Svaki obrok sadrži samo 115 kalorija
  • Nudi programe isključive dijete ili održavanja težine
  • Dostupno u ljekarnama i na web shopu nupo.hr
  • Mršavljenje uz stručnu pomoć savjetnika i nutricionista

Nupo - stroga dijeta ili održavanje željene težine

Iz navedene podjele je vidljivo kako se Nupo dijeta može temeljiti isključivo na konzumaciji Nupo dijetalnih proizvoda u prahu (6 porcija dnevno) u vrlo niskokaloričnoj dijeti (<800 kcal). Pored toga, Nupo omogućuje i dijetu kombinacijom uobičajene hrane (voće, povrće, meso, manja užina ili omiljena poslastica) s Nupo dijetalnim proizvodima u prahu. S ciljem kontroliranja svojih prehrambenih navika, Nupo je osmislio 'Sustav kockica' – edukativan koncept koji korisnike upoznaje s nutritivnim vrijednostima hrane i koji im omogućava zadržavanje kontrole nad unosom kalorija. Radi se o prijedlozima za razna jela koja su preračunata u tzv 'kockice'.

Naime, Nupo svakom kupcu svojih proizvoda osigurava brošuru sa sustavom kockica - sveobuhvatni popis hrane i pića, raščlanjen u zelene, plave, crvene i sive prehrambene jedinice (kockice) s objašnjenjem kako se te jedinice mogu što bolje iskoristiti. S takvim informacijama, korisnici mogu lakše promijeniti svoje prehrambene navike za vrijeme Nupo dijete, kao i nakon nje – što je posebno važno kako se stare prehrambene navike ne bi vratile, a s njima i višak kilograma. Drugim riječima, sustav kockica omogućava bolje razumijevanje hrane i kalorija.

Najprilagodljivija dijeta

Nupo je najstarija i najbolje dokumentirana vrlo niskokalorična dijeta na svijetu. Priča o Nupo dijetalnoj prehrani datira od 1981. godine. Nupo je razvio vodeći istraživač problema pretilosti, dr. Flemming Quaade, u bolnici Hvidovre u Danskoj. Cilj mu je bio proizvesti dijetalnu prehranu (napitke i juhe) kako bi pomogao srednje i jako pretilim bolesnicima, koji su se pripremali na bariatričnu operaciju. Radilo se o pacijentima s ITM većim od 40 kg/m2, koji su morali prije operacije relativno brzo smršavjeti, kako bi se smanjio rizik od komplikacija tijekom operacije.

Tako je osmišljen pristup koji bi im pomogao smršaviti, a da njihovo tijelo dobije sve potrebne hranjive sastojke, vitamine i minerale. Pacijentima je Nupo koncept prvenstveno pomogao u mijenjanju prehrambenih navika, tako da se osoba navikne jesti 6 malih obroka dnevno, kako bi time smanjila želudac. Sam naziv NUPO je kombinacija dviju riječi - prehrambeni (eng. NUtritional) te prah (eng. POwder).

Potvrđeno u više od 50 kliničkih studija

U posljednjih 30 godina, Nupo proizvodi su provjereni i potvrđeni u više od 50 kliničkih studija te se i dalje kontinuirano razvijaju i provjeravaju od strane stručnih timova u danskim bolnicama. Nupo je stoga najstarija i najbolje dokumentirana vrlo niskokalorična dijeta na svijetu. Zahvaljujući iznimnoj učinkovitosti i dokazanim rezultatima, Nupo kao jedini izvor prehrane u vrlo niskokaloričnoj dijeti odobren je od strane Danske Veterinarske i Zdravstvene inspekcije.

Rezerviraj svoj termin za Nupo savjetovanje u najbližoj ljekarni ili posjeti nuposhop na nupo.hr gdje se do 30. 8. 2013 nudi dodatnih 15 % popusta na već povoljne Nupo pakete te pojedinačne proizvode. Potrebno je samo upisati kod popusta: LJETO

Nupo call centar za pomoć korisnicima: 01 550 3500, Facebook stranica Nupo Hrvatska.

Posjeti missZDRAVA.hr