Izbaci sljedeće namirnice i godišnje izgubi 10 kg

Ako eliminiraš samo jednu visokokaloričnu namirnicu iz svoje svakodnevne prehrane, poput bogate kave sa šlagom ili zamijeniš topljeni sir i kruh s müslima i mlijekom, možeš smanjiti dnevni unos energije za minimalno 250 kalorija. To znači da uz umjerenu tjelovježbu možeš izgubiti od 10 do čak 20 kilograma godišnje
Vidi originalni članak
  • Napuni se vlaknima - "Hrana koja se sporije probavlja omogućava i sporiji dotok glukoze u krv’", kaže Marie Savard, autorica knjige "The Body Shape Solution to Weight Loss and Wellness". Tako se u krv luči manje inzulina što znači i manje skladištenaj masnih naslaga skladištenje masnih naslaga na trbuhu i oko struka.
  • Zasiti se bjelančevinama - Gram bjelančevina sadrži jednak broj kalorija kao i gram ugljikohidrata, a dvostruko manje od grama masnoća, ali bjelančevinama treba znatno dulje kako bi se probavile, pa i dulje pružaju osjećaj sitosti. Uz to, bjelančevine snižavaju razinu hormona grelina, zaduženog za stimuliranje apetita.
  • Preskoči umjetne zaslađivače - Umjetni zaslađivači ometaju sposobnost tijela da regulira unos kalorija kroz osjetilo okusa (tijelo ne dobiva signal da unosi previše slatkog kao što je to slučaj kod konzumacije prirodnih šećera), pa na kraju unesemo znatno više kalorija.
  • Kada poželiš grickalice, zaboravi na čips ili kokice - U nedavnom istraživanju u Kaliforniji među 65 žena koje su bile na niskokalorijskoj prehrani, istraživači su otkrili da su one koje su zamijenile nezdrave grickalice s orašastim plodovima imale 50 posto više uspjeha u smanjenju opsega struka iako su obje skupine unijele jednak broj kalorija.

Znaš li zašto ne gubiš masno tkivo s trbuha.

Posjeti missZDRAVA.hr