"Imam 23 kilograma manje, ali ne stajem dok ne izgubim još 10"

Privatni album
Dvadesetčetverogodišnja Sara Toth uz pomoć programa skidaj kile.hr koji obuhvaća analizu tijela, fizičku spremnost, plan prehrane, vježbe pod nadzorom trenera i specijalne tretmane poput lipolize uspjela je skinuti čak 23 kilograma.
Vidi originalni članak

"Oduvijek sam imala problema s viškom kilograma, nikad nisam bila mršava, ali u posljednje tri godine taj višak je postao vrlo izražen. Dovoljno je reći da sam s 22 godine došla do 95 kilograma", objašnjava Sara, čiji je životni stil prije programa Skidaj kile bio pasivan: "Svugdje sam išla isključivo autom, nikada pješke jer sam bila prelijena, nisam se bavila sportom, niti sam ga ikada voljela. Što se tiče prehrane, jela sam sve i svašta, samo da se jede. U hrani sam nalazila utjehu za sve svoje probleme. Najviše sam jela slatkiše, a voće i povrće ili bilo koju drugu vrstu zdrave hrane nisam uopće konzumirala. Fast food i gazirana pića bili su moja svakodnevica."

Sara je iskušala različite dijete, ali kako kaže nikad nije dugo izdržala, najviše tri dana, nakon čega bi se odmah vratila starim navikama i jela i više nego prije jer su se te dijete uglavnom svodile na izgladnjivanje. Program Skidaj kile prvi je put vidjela na Facebooku: "Slučajno mi se oglas pojavio u obavijestima te mi je nekako odmah ostao u glavi, a kasnije sam također počela primjećivati i plakate po gradu. Kad bih se gledala u ogledalo nisam bila uopće sretna i napokon mi je došlo u glavu da ne želim više tako izgledati, da se moram pokrenuti i napraviti nešto od sebe. Nakon svega par dana sam se odlučila na taj korak te došla pogledati teretanu u klub Skidaj kile u Prečkom. Kad sam došla, nisam bila optimistična i nisam vjerovala da se mogu pokrenuti i riješiti se suvišnih kilogram i da nije bilo moje trenerice Kristine mislim da se niti ne bih upisala. Ona me uvjerila da je to prava prilika za mene i zauvijek ću joj biti zahvalna."

Sara je objasnila kako izgleda program Skidaj kile: "Išla sam u dva navrata, prošle godine tri mjeseca te ove godine. Sad sam u programu već pet mjeseci. U prvom dijelu treninga radi se lipoliza (elektrostimulacija), nakon toga kardio te onda vježbe s osobnim trenerom (svaki put). U sklopu programa su i predavanja na kojima se može naučiti jako puno o prehrani. Što se tiče prehrane ne moram se držati određenog broja kalorija, niti ograničenje u količini. Dan započinjem voćkom i zatim pojedem doručak. Ručak mi je baziran na proteinima i povrću, za međuobrok pojedem voće, a za večeru proteinski shake."

Sara ne skriva da je bilo i teških trenutaka kada je zapadala u krizu: "Bilo je dosta teško, pogotovo na početku, za mene je to bila totalna novost budući da se nikada prije nisam bavila nikakvim sportom. Spasonosno je bilo što sam u Skidaj kile dobivala podršku i bila okružena osobama koji su me gurale naprijed i dale mi do znanja da mogu postići svoje ciljeve. Program Skidaj kile jedinstven je po tome što se stvara snažan odnos između trenera i klijenta, tako da uspjesi klijenta postaju uspjesi trenera i obratno. Postigla sam to da sam se počela kretati, voljeti sport, uživati u treninzima i ne mogu više zamisliti da ne treniram. Naučila sam opet voljeti svoje tijelo. Iskreno svima koji se muče s viškom kilograma preporučujem da se upišu na program Skidaj kile. Bila sam tip osobe koja je samo sjedila i kukala, čak sam se u jednom trenutku i pomirila sa svojom debljinom. Međutim, uspjela sam uz profesionalnu potporu ljudi iz skidaj kile i zato svima koji imaju problema s kilogramima savjetujem da pokušaju jer, ako sam ja uspjela možeš i ti.  Izgubila sam 23 kilograma no neću se zaustaviti dok ne izgubim još 10, to mi je konačni cilj i znam da to mogu postići."

Doznaj više o programu Skidaj kile

Posjeti missZDRAVA.hr