Doznaj koja je tvoja idealna težina!

Thinkstock
Zanima te koja je tvoja idealna težina i koliki je tvoj stupanj uhranjenosti? Mojim jednostavnim alatima 'BMI - Izračun indeksa tjelesne mase' i 'Idealna tjelesna težina' doznaj koja je tvoja težina i BMI. Sve što trebaš napraviti je unijeti visinu, težinu i dob i alat će sve ostalo sam napraviti
Vidi originalni članak

Indeks tjelesne mase

BMI (indeks tjelesne mase) koristi se kao pokazatelj stupnja uhranjenosti osobe. Predstavlja omjer tjelesne mase u kilogramima i kvadrata tjelesne visine u metrima. Iako se učestalo koristi, ovaj parametar ima svoje manjkavosti i stoga se ne bi trebao koristiti kao jedini pokazatelj stupnja uhranjenosti. U moj alat unesi svoju visinu i težinu, klikni izračunaj i na dnu stranice pogledaj svoj rezultat.

Indeks tjelesne mase izračunaj ovdje.

Idealna tjelesna težina

Znaš li da žene često zamišljaju svoju idealnu tjelesnu težinu nižom od preporučene, a muškarci obično smatraju da bi njihova tjelesna težina trebala biti veća od preporučene. Idealna tjelesna težina procjenjuje se uzevši u obzir visinu, dob i spol osobe, a podrazumijeva optimalne udjele pojedinih komponenti tijela (masnog tkiva, koštane mase, mišićne mase i vode). U moj alat unesi svoju visinu, dob, spol i BMI i klikni izračunaj. Alat će izračunati tvoju idealnu tjelesnu težinu, a rezultat možeš spremiti u svoj profil i pogledati ga kada god poželiš.

Za izračun idealne tjelesne težine klikni ovdje.

Građa i oblik tijela

Saznaj kakve si građe tijela pomoću mjerenja opsega zapešća i svoje visine. Na taj način shvatit ćeš da idealna tjelesna težina varira ovisno o proporcijama.

Za izračun građe tijela klikni ovdje.

Uz pomoć računaljke za oblik tijela i omjera tvog struka i bokova, možeš saznati jesi li 'tip kruške' ili 'tip jabuke' i imaš li stoga povišen rizik od pojave određenih bolesti.

Koji oblik tijela imaš doznaj ovdje.

Ako želiš doznati koliko kalorija unosiš dnevno klikni ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr