Dan za dijetu: Oskarovka Allison Janney mršavi 'rezanjem' ugljikohidrata

Guliver/Shutterstock
Allison Janney koja je sinoć dobila nagradu Oscar za sporednu žensku ulogu u filmu "Ja, Tonya", redatelja Craiga Gillespieja, gledateljima poznata iz televizijske serije "Zapadno krilo", otkrila je za Chicago - Sun Times da je smršavjela prije nekoliko godina tako što je iz prehrane izbacila ugljikohidrate.
Vidi originalni članak

"Osjećam se odlično i imam puno energije, ali svoj plan prehrane određujem sama ili pojednostavljeno rečeno, nisu mi prihvatljiva rigorozna pravila", rekla je pedesetdevetogodišnja Janney i pojasnila što to točno znači:

"Popijem koji koktel povremeno i ne mogu se odreći čokolade, ali većinu dana u tjednu jedem proteine i povrće, odnosno izbjegavam škrob i ugljikohidrate poput kruha, riže, tjestenine. Pomaže mi to što si često dopuštam male izlete u 'zabranjenu hranu' jer tako ne mučim samu sebe."

Janney kaže da je za rezultate naravno bitno da je više dana u tjednu kada jede potpuno ispravno, nego kada "vara". Opisuje da je teško na setu prolaziti pored stola prepunog kolača, muffina, tjestenine sa sirom i ostalih ugljikohidratnih zavodnika. Kaže da nije jednostavno, ali da ima na umu da svaki čovjek, svaki dan ima mogućnost izbora.

"Međutim, ima dana kada mislim da sam zaslužila jer toliko puno radim da pojedem jedan, dva ili čak tri kolača i to i napravim", priznaje Janney.

Ugljikohidrati bi trebali činiti 55 posto dnevnog kalorijskog unosa Debljaju li zaista ugljikohidrati?

Masne naslage se stvaraju radi nepotrošenih loših ugljikohidrata Loši ugljikohidrati stvaraju masnoće

Janney vježba pilates i redovito ide u šetnju s psom. Za pilates kaže da joj je preoblikovao tijelo. Savjetuje roditeljima da svoju djecu šalju na sportove gdje se jača snaga volje. "Mene su moji roditelji poticali da idem na klizanje, balet i suvremeni ples. Išla sam na sve te aktivnosti, dok jednostavno nisam shvatila da sam previsoka za njih", rekla je glumica.

Posjeti missZDRAVA.hr