Audrey Hepburn - što je jela svaki dan i kako je održavala težinu?

Shutterstock
Slavna glumica proslavljena zbog uloge u filmu "Doručak kod Tiffanyja", ostala je zapamćena po svojoj otmjenosti i vitkom izgledu.
Vidi originalni članak

Održati liniju vitkom možda je puno jednostavnije nego što misliš. Predivna Audrey Hepburn bila je jedna od najpopularnijih glumica Hollywooda, zvijezda nezaboravnog 'Doručka kod Tiffanyja' i ikona stila koja je popularizirala malu crnu haljinu - komad odjeće koji bi svaka žena trebala imati u ormaru. Audrey je bila visoka oko 170 centimetara, a težila oko 49 kilograma i težina joj se nije puno mijenjala cijeloga života. Bila je izuzetno vitka iako se nikada nije držala neke posebne dijete. 

Drevne tibetanske vježbe: Tri minute dnevno za zdravlje i vitkost

Kako joj je to uspjelo?

Iako su mnogi nagađali da ima poremećaj prehrane, istina je bila daleko od toga. Većinu svojeg odraslog života vodila je zdrav način života. U razgovoru za People jednom je prilikom rekla da u tajni njezine vitke linije zapravo i nema neke tajne. Njezin sin Luca Dotti je rekao kako njegova majka nikada nije bila na dijeti. Zapravo, jako je voljela talijansku hranu i tjesteninu. Jela je od svega pomalo, ali više žitarica nego mesa. 

I njezin partner s kojim je živjela posljednjih 13 godina Robert Wolders je otkrio nekoliko detalja o njezinim svakodnevnim prehrambenim navikama. Za doručak je jela tost i pekmez, za ručak teletinu, piletinu ili tjesteninu, a za večeru je često posezala za juhom u kojoj ima mesa i povrćem. Nakon večere bi pojela nekoliko kockica crne čokolade i često popila malo viskija.

Uz to je redovito vježbala, ali ništa ekstremno. Wolders je rekao da su često zajedno šetali i da je mogla pješačiti više od njega. Njezin režim vježbanja bio je uravnotežen i lagan za izvođenje.Wolders je, također, otkrio da je Audrey imala vrlo zdrav metabolizam, a dobar rad metabolizma itekako je ključan za vitku liniju.

Audrey Hepburn nije uvijek imala zdravu težinu, zapravo je veliki dio svoje mladosti provela boreći se s izgladnjivanjem. Rođena je 1929. godine, a živjela je u Nizozemskoj tijekom njemačke okupacije. Nekoliko traumatičnih godina živjela je na biljkama, poput lukovica tulipana, prenosi Reader's Digest. Do oslobođenja Nizozemske 1945. godine oboljela je od žutice i bila opasno pothranjena. 

Otkrivena tajna vitkosti Talijana - passeggiata

Posjeti missZDRAVA.hr