Juha od bundeve i kukuruza za jak imunitet

Thinkstock
Ova kremasta gusta juha prošarana zrnima kukuruza umirujuće je i bogato predjelo. Savršena je za prijelaz s jakih ljetnih vrućina na oštrije i hladne dane jeseni. Bundeva grije tijelo i opušta unutarnje organe, dok sunčano zlatni kukuruz čuva sjećanja na ljeto.
Vidi originalni članak

Recept je osmislila poznata makrobiotička chefica Christine Pirello, koja je izliječila leukemiju ovim prirodnim pristupom hrani i iskorištavanju najbolje iz nje ne uključujući životinjsko porijeklo.

Sve njezine recepte potraži u novoj kuharici Juhe i variva u izdanju Planetopije.

Za 3 – 4 tanjura

  • ½ malog poriluka
  • 1 šalica muškatne ili neke druge bundeve, narezane na kockice
  • 2 šalice izvorske ili filtrirane
  • 2 šalice nezaslađenog bademovog, rižinog ili sojinog mlijeka
  • 3 žlice svijetlog misa
  • 1 šalica svježih ili smrznutih zrna kukuruza
  • 3 – 4 grančice peršina, grubo narezanog za ukras

recepti markobitoka Zamalo tradicionalni Thai Pad po receptu Christine Pirello

Priprema

U loncu za juhu složi sloj poriluka pa sloj bundeve. Dodaj vodu, pokrij i kuhaj na srednjoj vatri dok ne proključa. Dodaj mlijeko, poklopi i smanji vatru na minimum. Polako kuhaj dok bundeva posve ne omekša, 35 minuta.

U ručnom mlincu za hranu ili blenderu izmiksaj juhu u pire, pa je vrati u lonac da polako proključa.

Odvoji malu količinu tekućine u kojoj ćeš otopiti miso. Razrijeđeni miso i kukuruz umiješaj u lonac pa pusti da se ponovo zagrije kako bi se oslobodili enzimi misa, ali pazi da ponovo ne proključa. Poklopi i pusti da odstoji. Posluži toplo i ukrašeno peršinom.

juha s heljdom i kukuruzom Neki to vole ljuće - pikantna juha s heljdom i kukuruzom

Posjeti missZDRAVA.hr