Shannen Doherty sprema oproštajno pismo za bližnje i odabrala pjesmu za posljednji ispraćaj

Guliver/Shutterstock
Zvijezda hit serije iz 90-ih 'Beverly Hills 90210' Shannen Doherty (49) trenutačno se bori sa zloćudnim rakom dojke te je zabrinula javnost svojim posljednjim izjavama.
Vidi originalni članak

"Želim svima ostati u najboljem sjećanju. Trudim se posljednjih mjeseci i ispraviti neke odnose, ispričati se ljudima koje sam povrijedila - svjesno ili nesvjesno. Nastojim živjeti punim plućima", rekla je Shannen

"Nedavno je rekla kako već sprema oproštajna pisma za svoje bližnje. Također, pronašla je i pjesmu koju želi da joj svira na posljednjem ispraćaju, a riječ je o 'Tears in Heaven'. Znam u čemu želim otići na drugi svijet. Pripremila sam haljinicu koju sam dobila od jedne od najboljih prijateljica prije nekoliko godina. U njoj se osjećam posebno. Želim biti lijepa. Želim svima ostati u najboljem sjećanju. Trudim se posljednjih mjeseci i ispraviti neke odnose, ispričati se ljudima koje sam povrijedila, svjesno ili nesvjesno. Nastojim živjeti punim plućima i uživati u ovo malo vremena koje mi je ostalo", rekla je Shannen, a prenosi 24sata.

Bolest se vratila Shannen Doherty ima uznapredovali stadij raka

"Ne znam što me čeka kada izdahnem i kamo će moja duša otići. I tužna sam, tužna jer neću moći još godinama gledati svoje prijatelje, družiti se s njima, ljubiti ih i grliti. Ali, to je život. Morate prihvatiti sve što vam nosi i dobro i loše", rekla je.

Shannen Doherty ima rak dojke u četvrtoj fazi. Rak dojke glumici je prvi put dijagnosticiran 2015. godine, a objavila je da je u remisiji 2017. godine. Otkrila je da joj se rak vratio prije godinu dana.

Četvrta faza je najnapredniji stadij karcinoma dojke i znači da se rak proširio na druge dijelove tijela izvan dojke, poput limfnih čvorova, kostiju i u nekim slučajevima na pluća, jetru i mozak. Iako se takvi uznapredovali karcinomi smatraju neizlječivima, neki tretmani lijekovima mogu produljiti život i ublažiti simptome. Liječenje ponavljajućeg raka je također različito od liječenja kada se bolest pojavi prvi put jer rak može postati otporan na kemoterapiju, a također su češće i nuspojave od kojih je jedna oštećenje živaca.

Posjeti missZDRAVA.hr