Savršena Feng Shui kuhinja
Savjetnica za Feng Shui i kinesku metafiziku Aleksandra Dorann, Slovenka koja posljednjih nekoliko godina živi i radi u Zagrebu, diplomirala je molekularnu biologiju na Sveučilištu u Ljubljani te je godinu dana radila u laboratoriju za umjetnu oplodnju u Kataru. Pored medicinskih znanosti, njezin veliki interes postala je kineska filozofija, čije joj je proučavanje i danas glavni izazov.
Još tijekom studija počela se baviti energetskom vježbom baziranom na Qi Gongu. Zatim je, kroz knjige, česta putovanja u azijske zemlje i kontakte s nekoliko kineskih majstora počela proučavati i ostale aspekte kineske metafizike poput Feng Shuija, kineske astrologije BaZi, I-Chinga i čitanja lica. Prije nekoliko godina upoznala je učitelja, Kineza Joeya Yapa koji živi u Maleziji i tamo vodi obrazovnu ustanovu Mastery Academy of Chinese Metaphysics.
Završila je školovanje na toj akademiji i stekla zvanja savjetnice za Feng Shui i kinesku astrologiju, te postala licencirani instruktor te ustanove. Od 2007. godine redovito održava tečajeve Feng Shuija i kineske astrologije te individualna savjetovanja na temelju znanja kineske metafizike.
Na Zdravoj Kravi možeš čitati Aleksandrin mjesečni Feng Shui horoskop!
U kuhinji je najvažniji položaj pećnice
Aleksandra kaže da se po Feng Shuiju u interijeru stana ili kuće najvažnijim smatraju ulaz, kuhinja i spavaća soba. Ako je kuhinja loše pozicionirana u stanu, to se može nepovoljno odraziti na zdravlje i dugovječnost ukućana.
U samoj kuhinji najvažnije je gdje se nalazi pećnica. Ulaz u kuhinju ne bi trebao gledati direktno na pećnicu. Da ne bi dolazilo do sukoba elemenata Vatre i Vode, važno je da su sudoper i pećnica udaljeni barem pola metra i da nisu pozicionirani jedan nasuprot drugome.
Odabirom boja i materijalau kuhinji možemo dodatno uravnotežiti energiju. Najbolje je zatražiti savjet stručnjaka koji će individualno odrediti koja je boja najbolja za kuhinju.
Više info: 0989231688, info@dragongarden.net, www.dragongarden.net