Prvi vrtićki dani – tko izdrži, pričat će! Otkrivamo kako ojačati imunitet djetetu!

Guliver/Shutterstock
S prvim jesenskim danima i nižim temperaturama, svakog roditelja prođe lagana jeza od početka takozvane „sezone bolesti“ koju naši mali vrtićanci ili školarci jednostavno moraju proći.
Vidi originalni članak

Najviše su na udaru djeca koja tek kreću u vrtić i do sada nisu bila izložena kolektivu jer su bili u sigurnoj kućnoj zoni.

Kao što svi znamo, u vrtiću ili školi dijete je u kontaktu s velikim brojem djece koja su ili prehlađena ili u inkubaciji infektivnih bolesti ili su pak zdravi kliconoše, što sve povećava mogućnost zaraze virusom ili bakterijom. Iako većina djece ima normalan imunitet, on nije dovoljno „iskusan“ jer je imunološki sistem u razvoju te su djeca češće i teže bolesna.

Respiratorne infekcije

Najveća je učestalost akutnih respiratornih infekcija (virusnih i bakterijskih), a u pojedinim sredinama i u određenim razdobljima poteškoće stvaraju i crijevne infektivne bolesti, kožne infekcije te parazitarne bolesti.

Rani polazak u jaslice povezan je sa znatno češćim obolijevanjem djece, što u prosjeku iznosi od dva do tri puta na mjesec. Tek nakon treće godine boravka u kolektivu učestalost obolijevanja pada na razinu obolijevanja djece koja ne idu u vrtić.

Zdrave navike

S druge strane, obolijevanje je sastavni dio odrastanja i nitko ga ne može preskočiti, no postoje mnogi načini kako pomoći imunološkom sustavu da ojača i da funkcionira kada je to potrebno.

Upravo zbog toga, vrlo je važno od najranije dobi usaditi zdrave navike kod djece kao što su: pranje ruku, zdrava i raznolika prehrana (mnogo voća i povrća), boravak na svježem zraku i ono što će se roditeljima naviše svidjeti - dovoljno sna. Što prije naučite svoje dijete da stavi ruku na usta kada kiše ili kašlje, da ispuše nosić kako bi i na taj način zaštitili drugu djecu te bili pozitivan primjer drugima.

Beta-glukan - pomoć iz prirode

Ponekad samo zdrave navike nisu dovoljne i imunitetu naših najmlađih potrebna je pomoć. U tom slučaju ne bi bilo loše da posegnete za dodacima prehrani s visokopročišćenim beta-glukanima i vitaminom C koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Beta-glukani su višelančani polisaharidi u kojima su monomeri D-glukoze povezani beta-glikozidnim vezama.

U prirodi beta-glukane nalazimo u celulozi kod biljaka, u staničnim stijenkama kvasca, mekinjama žitarica (ječam, zob, raž i pšenica), u reishi, shiitake i maitake gljivama te algama i bakterijama. Beta-glukan je prvi put izoliran 1968. godine.

Beta-glukani izolirani iz kvasca su netopljivi oblik –(1,3/1,6-beta-glukan) koji prema mnogim istraživanjima ima veću biološku aktivnost nego njegov topljivi (1,3/1,4) oblik.

Yasenko – novi prijatelj imuniteta vašeg djeteta

YASENKA Imuno BC JUNIOR – tekući dodatak prehrani s beta-1,3/1,6–D-glukanom i vitaminom C

  • Beta-1,3/1,6–D-glukan je biološki aktivna prirodna tvar izolirana iz stanične stijenke kvasca Saccharomyces cerevisiae koji je pažljivim tehnološkim procesima obrađen kako bi se dobio visokopročišćeni (više od 75%) biološki aktivni beta-glukan.
  • Vitamin C doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.
  • Imuno BC tekući dodatak prehrani uzima se kao pomoć funkciji imunološkog sustava u dozi od 1 ml/5 kg tjelesne težine jednom na dan, od 1 do 3 mjeseca.
  • Kod povećanih potreba preporučuje se prva tri dana uzeti dvostruku dozu. Imuno BC JUNIOR uvijek se uzima ujutro natašte ili navečer prije spavanja.
  • Izvrsnog je okusa banane.

Beta-glukan tekući dodatak prehrani preporučuje se:

  • za djecu stariju od godinu dana
  • djeci koja tek kreću u kolektiv (vrtić, škola)
  • djeci oslabljenog imuniteta
  • U kojim situacijama:
  • preventivno – nekoliko tjedana prije početka vrtićke ili školske godine
  • za vrijeme trajanja infekcije (kako bi se smanjilo razdoblje oporavka i trajanje infekta)
  • nakon bolesti radi bržeg oporavka organizma (posebice nakon uzimanja antibiotika)

Yasenko – superdječarac koji rješava sve probleme dok kažeš beta-glukan!

A da bi vašem djetetu još više približili naš proizvod, tu je mali Yasenko – superdječarac koji će mu biti oslonac u borbi protiv bakterija i virusa. Sigurni smo da će zajedničkim snagama pobijediti sve nedaće prvih vrtićkih i školskih bolesti i razviti jedno divno prijateljstvo koje će u vašu kuću donijeti imunitet, zdravlje i osmijeh.

Sve detalje o našim proizvodima nađite na www.yasenka.hr ili Facebook stranici Yasenka health.

Posjeti missZDRAVA.hr