Pokupili parazite na pješčanoj plaži koji su im unakazili stopala

Facebook/Ante Bagarić
Romantični odmor na Karibima ovom se paru pretvorio u pravu noćnu moru. Nakon šetnji zlatnim pješčanim plažama, primijetili su ožiljke na stopalima za koje su mislili da su tek male ogrebotine. No, grdno su se prevarili.
Vidi originalni članak

Eddie Zytner i Kathie Stephens iz Windsora kanadske provincije Ontario svojim nedavnim angažmanom na društvenim mrežama pokušavaju upozoriti sve ljude na opasnosti koji se kriju u pješčanim plažama.

Tijekom tjedan dana odmora u IFA Villas Bavaro Resort u Punta Canai osjetili su nelagodu i svrbež na stopalima, a kasnije se stanje pogoršalo. 

Dvadesetdvogodišnjakinja i dvadesetpetogodišnjak vratili su se sa svog odmora u Dominikanskoj Republici s čudnim izraslinama i bolnim plikovima na stopalima, prenosi portal Windsor Star.

Pretpostavili su da se radi o nekom kukcu, no svakoga je dana stanje bilo sve gore i gore. 

paraziti svrab kože Invazija parazita: ako imaš jači svrbež kože, odmah se javi liječniku!

Bolest koja se vraća Svrbež i prištići na vlasištu, dermatologinje navode česte uzroke

Nakon što su se vratili doma i posjetili nekoliko liječnika koji im nisu znali kako pomoći, konačno ih je pregledao dermatolog koji je prepoznao bolest, samo zato što je imao sličan slučaj pacijenta koji se vratio s Tajlanda sa sličnim stanjem.

Dijagnosticirana im je kožna larva migrans, kožna bolest koja nastaje infestacijom parazita Ancylostomatidae, poznatijeg pod imenom rudarska glista. On ulazi u organizam kroz sami dodir s inficiranom površinom. 

Za terapiju su dobili lijekove koje im kanadska vlada nije htjela osigurati pod opaskom da njihovo stanje nije dovoljno drastično. Zato su se morali voziti u američki Detroit na terapiju, ali na svu sreću, stanje se svaku dan povlači, a oni upozoravaju i dižu svijest o ovoj neugodnoj bolesti ljudima diljem cijelog svijeta.

Posjeti missZDRAVA.hr