Biblija prirodnog zdravlja za žene

Biblija prirodnog zdravlja za žene neprocjenjiv je izvor informacija ženama svih životnih dobi. Jasno i razumljivo pokazuje na koji način svatko uz pomoć prehrane i prirodnih tretmana može spriječiti zdravstvene probleme, prevladati bolesti i zadržati optimalno zdravlje
Vidi originalni članak

Biblija prirodnog zdravlja za žene odgovara na pitanja koja si postavlja svaka žena:

  • što se događa u mome tijelu
  • što mogu učiniti da poboljšam svoje zdravlje
  • kako se najbolje može zaštititi od bolesti
  • kako prehrana utječe na moje zdravlje, formu i vitalnost

Kako ozdraviti i kako ostati zdrava na prirodan način?

Biblija prirodnog zdravlja za žene povezuje službenu medicinu s alternativnim terapijama, načinima samopomoći i tehnikama za izlječenje uma i tijela. Kroz pet velikih poglavlja Uvod u vaše tijelo, Opći tjelesni sustavi, Začeće, trudnoća i rođenje, Razdoblje menopauze i Najbolja zdravstvena njega, poznata britanska nutricionistica dr. Marilyn Glenville daje provjerene i praktične savjete, upoznaje nas sa prirodnim lijekovima i daje prijedloge kako spriječiti nastanak zdravstvenih problema, kako ozdraviti ili kako ostati zdravi na prirodan način. 

Prvo poglavlje, Uvod u vaše tijelo, detaljno analizira način na koji tijelo žene funkcionira te objašnjava po čemu je ono jedinstveno među svim živim organizmima. Daje uvid u osnovne informacije o utjecaju prehrane i alternativnih terapija na cjelokupnu dobrobit našeg organizma. Drugo, treće i četvrto poglavlje bave se općim sustavima tijela, začećem, trudnoćom i rođenjem te razdobljem menopauze.

U svakom se poglavlju Marilyn Glenville usredotočuje na specifične bolesti i stanja koja pogađaju žene. Opisuje simptome bolesti, objašnjava njihov tijek, njihove uzroke te načine na koje se mogu prebroditi. Detaljno prikazuje metode liječenja koje primjenjuje službena medicina, ali i daje savjete za samopomoć primjenom metoda prirodne medicine: uzimanjem biljnih pripravaka, aromaterapijom, homeopatijom, masažom i prehranom.

Autorica često naglašava koliko je važno da žene same izaberu pristup liječenju koji smatraju najboljim za sebe, bez obzira na to je li riječ o pristupu službene ili prirodne medicine, ili njihovoj kombinaciji. Peto poglavlje, Najbolja zdravstvena njega, govori o tome što žena može učiniti za svoje zdravlje svaki dan kako bi ono bilo optimalno cijeli život.

Pet najkreativnijih registriranih korisnica koje će na dar dobiti knjigu Biblija prirodnog zdravlja za žene su pod korisničkim imenima: MIMA78, markic, Lilo68, Bines i zrinsc10. Dobitnice ćemo putem e-maila obavijestiti o načinu preuzimanja nagrade.

Više info na: www.skolskaknjiga.hr

Posjeti missZDRAVA.hr