Odličan razlog da i ti potakneš svog muškarca da pusti brkove

Guliver/Shutterstock
U posljednjih nekoliko godina, potaknut globalnim pokretom “Movember” koji je krenuo iz Australije, ukras muškog lica dobio je sasvim novo značenje i u Hrvatskoj.
Vidi originalni članak

Riječi moustache (brk) i November (studeni) u svrhu ovog pokreta su spojene u riječ “Movember” te je tako nastalo ime akcije koja okuplja iznimno velik broj muških poklonika spremnih prihvatiti izazov puštanja brkova u studenom i upozoriti na važnost borbe protiv raka prostate i testisa, duševnih bolesti, ali i drugih bolesti primarno vezanih uz mušku populaciju. Primarna bolest protiv koje se Movember bori je rak prostate jer je ta bolest u Americi i Europi prva po učestalosti u muškoj populaciji, a druga po uzroku smrtnosti od svih malignih bolesti u muškaraca.

Osim puštanja brkova, akcija se u svijetu obilježava humanitarnim maratonima, zabavama, a na kraju sve završava odabirom međunarodnog muškarca “Movembera”, najboljeg nositelja brkova. Prihodi koji se skupljaju tijekom akcije idu zakladi Movember koja podupire istraživanja na području spomenutih muških bolesti. 

Izložba u Etnografskom muzeju posvećena akciji

U akciju se uključio zagrebački Etnografski muzej koji je zato organizirao prigodnu akciju pod nazivom Najljepša brada Zagreba grada. Pobjednik, odnosno nositelj najljepše brade bit će proglašen 18. studenog. U muzeju je ujedno postavljenja izložba  ‘’Puna šaka brade’’, a u sklopu izložbe Etnografski muzej u suradnji sa Zavičajnom udrugom Vodičkog kraja u Zagrebu organizira koncert muške klape Bunari pod nazivom ‘’A kad barba pođe vanka“ koji će se održati u subotu 5. studenoga 2016. godine u 12 sati u prostoru Etnografskog muzeja. 

Pozivamo te da fotografiraš svog muškarca s brkovima ili bradom i fotku uz #Movember objaviš na Facebooku ili Instagramu ili pošalješ na naš mail info@zdravakrava.hr  te ćemo objaviti na svom Instagramu. 

Posjeti missZDRAVA.hr