Tamponi s marihuanom pomažu kod bolova i kod endometrioze?

Thinkstock
Nažalost, bolovi tijekom menstruacije su česta pojava kod mnogih žena. Menstrualni bolovi nazivaju se dismenoreja i za njihovo ublažavanje se često propisuje hormonska terapija ili različiti protupalni lijekovi. No, prirodno rješenje bi mogla biti biti marihuana koju sadrže novi "tamponi".
Vidi originalni članak

Naime, tvrtka Foria, inače poznata u medicinskoj kanabis industriji, je pronašla posve prirodan način za liječenje menstrualnih bolova i grčeva. Njihov medicinski izum zapravo nisu tamponi od marihuane nego male kapsule koje se mogu kombinirati s tamponima.

Kaspula u prosjeku od 15 do 30 minuta po umetanju u vaginu pruža golemo olakšanje od boli. Iz tvrtke su na sljedeći način pobjasnili kako su došli na ideju da osmisli ove kapsule: "Kanabis je kroz povijest poznat kao prirodni lijek koji olakšava bolove za vrijeme menstruacija. Željeli smo učiniti dostupnim snažne medicinske učinke ove biljke i omogućiti ženama sigurno te prirodno sredstvo."

Kako je kapsula napravljena i kako se koristi?

"Umetak je napravljen na bazi kakao maslaca, a namijenjen je isključivo ženama koje imaju menstrualne grčeve. Sadrži mješavinu THC-a (tetrahidrokanabinola), aktivnog sastojka marihuane i CBD-a (kanabidiola), sastojka industrijske konoplje. Naime, aktivni sastojci u kapsulama pomažu u opuštanju mišića.", tvrde iz kompanije.

Ako se koristi u kombinaciji s tipičnim tampona, Foria kapsulu potrebno je umetnuti prije tampona. Također je uobičajeno da se nekoliko minuta nakon umetanja kakao maslac počinje otapati. Uz ovo otkriće, koje je zasada dostupno u Kaliforniji, bolovi tijekom menstruacije uskoro bi mogli postati prošlost, a ovo sredstvo lijek za pet milijuna žena koje pate od bolnog poremećaja endometrioze. 

Posjeti missZDRAVA.hr