Mjere će biti sve rigoroznije, a starije osobe ne bi trebale izlaziti iz kuća

Jurica Galoic/PIXSELL
Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera: One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj korona virusom je zaraženo ukupno 49 osoba. Nacionalni stožer uskoro će objaviti nove informacije vezane uz epidemiju korona virusa. Ministar Vili Beroš potvrdio je da je dosad zaraženo 49 ljudi, a da su dvoje ozdravili

Ulazimo u treću fazu obrane

- Mobilizirat ćemo čitav zdravstveni sustav i svu tehničku opremu. Imamo i dva zaražena djelatnika u bolnici, ali to nije ništa neočekivano. Podignuli smo stupanj pripravnosti, ulazimo u treću fazu obrane - rekao je Beroš.

- Imamo 49 slučajeva. Novi slučajevi, to je jedan povratnik iz New Yorka. Pet slučajeva u Osijeku su svi bliski slučajevi već zaraženih. Liječnik u Dubravi je također bliski kontakt jednog zaraženog. Imamo i radnike s gradilišta u Austriji koji su pozitivni - rekao je Capak.

Primarni centar u Dubravi bit će pokrenut sutra ujutro

Na pitanja novinara o zaraženom liječniku i je li on trebao biti u samoizolaciji odgovorio je kako se radi o kontaktu osobe koja nije bila evidentirana. Ministar Beroš je dodao da je dobra okolnost što se to dogodilo u Dubravi. Navodi da su zaražena dva liječnika iz bolnice u Dubravi.

- To je izdvojena lokacija, ima heliodrom, a sa svojom strukturom je bila i ranije odabrana za mjesto primarnog intezivističkog centra, Upravo Dubrava trebala je biti aktivirana kao primarna lokacija. Evakuacija bolesnika prema drugim bolnicama već je u tijeku, a primarni centar u Dubravi bit će pokrenut već sutra ujutro - kazao je Beroš.

Davor Božinović kazao je da se promišlja cijeli niz mjera.

- One će biti sve rigoroznije. Naš život će se početi ozbiljnije mijenjati, u cilju zaštite pučanstva i bližnjih. Mjere koje će se donositi od sutra (ekonomske i druge) ticat će se socijalnog života u Hrvatskoj i bit će sve restriktnije - rekao je ministar. Pozvao je starije osobe da ne izlaze iz svojih kuća, osim ako to nije nužno.

Što manje druženja Naša je društvena odgovornost da smanjimo socijalne kontakte i štitimo jedni druge

Posjeti missZDRAVA.hr