Malo drugačija krumpir salata po receptu naše nutricionistice

shutterstock Salata s krumpirima i jajima
Manje kalorična i masna, a fina i savršena za Uskrs.
Vidi originalni članak

Tanjuri se opetovano pune kuhanom šunkom i/ili kulenom, kuhanim jajima, hrenom, mladim lukom, pečenkom...a čaše vinom ili rakijom.

Rijetki odolijevaju uskršnjim kolačima bilo da je riječ o dalmatinskoj pinci ili istarskoj povetici. Umjerenost i zdrav razum nakratko zamjenjuje pretjerano blagovanje pa se posljedice nemilosrdno očituju kako na jezičcu vage, tako i brojnim probavnim tegobama.

Uskrs možete proslaviti i na malo drugačiji način, uz jela koja su uravnotežena i zasitna, no, bez suvišnih kalorija. Slijedi recept za malo drugačiju krumpir salatu - Uskršnju krumpir salatu.

Mirisna i meka Pinca s grožđicama i narančinom koricom bez jaja

Sastojci za 4 osobe:

  • 10-12 malih krumpira,
  • 6 kriški kuhane šunke, nasjeckane
  • 4 jaja, kuhana, nasjeckana na ploške
  • ½ luka, nasjeckanog
  • 2 stabljike celera, nasjeckani
  • 5 rotkvica, nasjeckane na ploške
  • maslinovo ulje

Za preljev:

  • 6 žlica maslinovog ulja
  • 2 čajne žličice senfa
  • 2 čajne žličice meda
  • sok 1 limuna
  • sol i svježe mljeveni papar, po želji
  • 2 žlice sjeckanog kopra
     

Priprema:

  1. Krumpir kuhajte u slanoj vodi oko 15ak minuta odnosno dok ne omekšaju. Ogulite krumpir i narežite na kocke.
  2. U tavici zagrijte maslinovo ulje te popržite šunku dok ne postane hrskava. Uklonite šunku, te na tavici pirjajte celer i luk dok ne omekšaju.
  3. U međuvremenu pomiješajte sve sastojke za preljev, osim kopra.
  4. U tavicu s celerom i lukom dodajte kuhani krumpir i šunku i na laganoj vatri miješajte oko 1 minutu dok se sastojci ne prožmu.
  5. Sastojke prebacite u zdjelu, dodajte kuhana jaja i rotkvice te prelijte pripremljenim preljevom. Ukrasite koprom i servirajte toplo.
Posjeti missZDRAVA.hr