Kupka koja pomaže kod vaginalnih gljivičnih infekcija

Thinkstock
Imaš problema s gljivicama i ne možeš se riješiti vaginalne gljivične infekcije?Recept za kupku koju možeš napraviti kod kuće donosi ti dr. med. Ksenija Krajina Pokupec
Vidi originalni članak

Izvana se terapija svodi na kupku od vrkute, a ako nemaš vremena i volje za kupku, operi se u jačem čaju od vrkute ili čaj upotrijebi na namočenom ulošku kao oblog. Oblog se može ponoviti nekoliko puta, a mijenja se kada se posuši tj.kada ga više ne osjećate.

Žena sam, dakle ja krvarim.

Nakon kupke dva puta dnevno se maže kremom

Kupku često radim i od hrastove kore, sljeza, kamilice, lavande, no sve ovisi o dobi pacijenta i jačini gljivične infekcije. Nakon kupke, a i inače svaki dan dva puta se treba namazati myko kremom protiv gljivica.

Krema je od antimikotičnog bilja - kadulje, lavande, geranija, čajevca, eukaliptusa. Uz dodatak nevenovog ili kantarionovog ulja s protuupalnim djelovanjem. Ulje će ujedno s odabranom prirodnom masnom podlogom i hidrolatom, oblagati, štititi i liječiti sluznicu. Umjesto kreme mogu u terapiji ordinirati i vaginalete protiv upala i Candide.

Kako izbaciti candidu iz organizma?

Terapija propolisom

Ako su gljivice prisutne na koži između nogu, ispod grudnjaka ili na prstima i noktima terapiju pojačavam s myko tonikom od sličnog, već navedenog bilja. S tonikom se oboljelo područje dobro namoči i istrlja, a kad se posuši, nakon par minuta, dodatno se namaze myko kremom. Za osobe koje nisu alergične na propolis u obzir može doći i tinktura propolisa ili se propolis ukomponira u kremu. Iz osobnog iskustva ne bih preporučila ulja i masti jer zatvaraju pore na koži pa koža ne ''diše'', nego se znoji i stanje zna postati i gore nego što je bilo. Ista terapija vrijedi i za muškarce. Čaj i kapi za piti te krema za mazanje.

Još savjeta za prirodno liječenje gljivica potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr