Kraljica Elizabeta II priznala da je slabog zdravlja, a ove su je navike držale zdravom do sada

Instagram Kraljica pazi na svoje zdravlje pa voli pojesti jednostavan ručak i večeru, a ponekad se počasti i čašom šampanjca ili gina
Kraljica je u svom dvorcu Windsor imala osobni sastanak, prvi otkako je njezin sin princ Charles bio pozitivan na covid.
Vidi originalni članak

Kraljica Elizabeta II ugostila je u svom dvorcu Windsor generala bojnika Eldona Millara i kontraadmirala Jamesa MacLeoda. Njih dvojica ljubazno su je upitala kako je, a kraljica je priznala: ""Pa, kao što vidite, ne mogu se pomaknuti".

Kraljica neko vrijeme nije istupala u javnost, a za vrijeme sastanka oslanjala se na štap. Prema izvorima iz palače kažu da se kraljica osjeća malo ukočeno, ali da se nije ozlijedila i da je dobro. U listopadu je izašla sa štapom za Dan zahvalnosti u Westminsterskoj palači, što je prvi put da je javno upotrijebila štap od 2003. kada se oporavljala od operacije koljena.

Upotrijebila je štap u još nekoliko navrata, uključujući prijem u kući Sandringham uoči dana pristupanja, gdje je koristila štap za hodanje koji je prije pripadao princu Philipu, koji je umro prošlog travnja u 99. godini. Nakon što je 20. listopada hospitalizirana i liječnici su joj rekli da se odmori, kraljica Elizabeta je otkazala nekoliko sastanka krajem 2021., uključujući Dan sjećanja zbog boli u leđima piše People.com.

Tajne kraljičinog dugog života

Kraljica Elizabeta II u travnju će napuniti 96 godina, a mnogi se pitaju koja je tajna njezinog zdravlja u 70 godina vladavine koliko je obilježila 6. velječe.. Prema Darrenu McGradyju, prijašnjem kraljičinom kuharu, ona većinu dana jede iste obroke. Najviše voli popiti čaj, ali i šalicu svježe kave

Kada je u pitanju kraljičin doručak, on je prilično jednostavan. Voli pojesti žitarice s raznim voćem kako bi započela svoj dan, a u posebnim prilikama pojest će kajganu i dimljeni losos. Prije ručka voli popiti čašu gina ili slatki aperitiv na bazi vina. Najčešće jede ribu u kombinaciji sa špinatom i tikvicama te piletinu s roštilja sa salatom, a za vrijeme ručka izbjegava namirnice sa škrobom. Između ručka i večere voli popiti čaj uz malo čokoladne torte, a za večeru drži se jednostavnih jela kao i za ručak. Tada najviše jede kuhano meso i povrće, a ponekad se na meniju nađe fazan ili divljač. Uz čokoladu, kraljica za desert uživa u jagodama ili breskvama, a zna popiti čašu najboljeg šampanjca nakon večere. 

Osim što pazi na prehranu, kraljica Elizabeta II odlazi i na redovite preglede, a donedavno se bavila i aktivnostima poput jahanja konja. Također, pazi i na svoju mentalnu formu kako bi uvijek bila spremna za zahtjevne sastanke s državnicima.

Posjeti missZDRAVA.hr