Jednostavan ruski trik protiv viroze i jabukovača za jak imunitet
Ruski recept od 15 sekundi za jači imunitet
Profesor Sergey Bubnovskij, poznati ruski stručnjak za kineziterapiju (aktiviranje organizma i poboljšanje oštećenih funkcija) tvrdi kako postoji vrlo jednostavna metoda za jačanje imuniteta.
Svaki dan u lavor stavi vrlo hladnu vodu, čak ledenu i u nju uroni stopala na deset do 15 sekundi. Potom stopala obriši ručnikom i na njih navuci debele vunene čarape. Ponovi to svaku večer prije odlaska na spavanje, Bubnovskij kaže kako će rezultati vrlo brzo biti vidljivi. Dodao je da, ako već imaš neku virozu, prehladu ili te muči kašalj, tada ovu metodu prakticiraj češće - svaka četiri sata. Kaže kako nema bojazni da će se zdravstveno stanje pogoršati zbog ledene vode, baš naprotiv, bit će ti sve bolje i bolje, piše Home Healthy Recipes.
Inače, obolijeva se u trenutku pada imuniteta, a ne izloženosti virusu, naime, slab imunitet onemogućava tijelu da se uspješno bori s njima i upravo zato je vrlo važno imati jak imunološki sustav, posebno s dolaskom hladnijih dana. Ako si osjetljivija, svakako se savjetuj s liječnikom prije ovog postupka.
Vruća jabukovača diže imunitet i ublažava simptome prehlade
Ovo je stari biljni lijek koji koristi svojstva luka, češnjaka, đumbira i bilja u borbi protiv klica, a ocat i sirovi med jačaju imunitet. Vatrena jabukovača sadrži češnjak, luk, đumbir, kajenski papar, ocat i sirovi med. Izvorni recept zahtijeva hren, ali Katie ga je zbog djece zamijenila korijenom ehinaceje. Katie Wells, autorica portala za zdrav i prirodan stil života Wellness Mama otkrila je ovaj recept za jabukovaču koju pije cijela njezina obitelj za podizanje imuniteta i ublažavanje simptoma prehlade i gripe.
Kakvog je okusa?
"Sudeći po sastojcima u receptu, nisam očekivao da iam dobar okus, ali pokazalo se da okus nije loš. Ima slatko kiseli okusi čak sam ga par puta stavila na salatu kao preljev. U zimskim mjesecima uzmem žlicu do dvije jabukovače ili je nekad pospem po salati. Za djecu napravim verziju bez kajenskog papra i u redu im je okus jer med daje slatkoću. Ovaj recept sam otkrila u knjizi Rosemary Gladstar's Medicinal Herbs book", napisala je Katie Wells.
Sastojci
- 1 luk srednje veličine
- režanj češnjaka usitnjen
- 1, 5 cm svježeg korijena đumbira
- 1 žlica suhog korijena ehinaceje ili korijena hrena
- naranča (po želji)
- jabučni ocat organski
- sirovi organski med
- 2 čajne žlice kajenskog papra
Priprema
- U staklenku stavi luk, češnjak, đumbir, korijen ehinaceje ili hrena i naranču.
- Ulij jabučnog octa toliko da pokrije sve sastojke.
- Čvrsto zatvori staklenku i ostavi sastojke da stoje
- Zatvori i ostavi u staklenci 2-3 tjedna, najbolje na sunčanom ili nekom drugom toplom mjestu.
- Nakon 2-3 tjedna, procijedi mješavinu.
- Nakon što ju procijediš, izmjeri količinu napitka, odnosno jabučnoga octa i pomiješaj ga s jednakom količinom meda te dodaj kajensku ili čili papričicu.
- Čuvaj u hladnjaku i uzimaj 1 žličicu dnevno ili prema potrebi više ako i kada dođe do pojave bolesti.
- Welles navodi kako je ona za vrijeme prehlade uzimala 1 žličicu svaka dva sata.
Napomena: Nemoj brinuti ako češnjak pozeleni. To je normalna reakcija na češnjak uronjen u kiselinu.