Navike promijeni, zdravlje pokreni!

Iznimno uspješna javnozdravstvena akcija „Navike promijeni, zdravlje pokreni“ nastavlja se i ove godine. Povodom akcije organizirat će se događanje za građane koje će se održati 4. lipnja s početkom u 9:30 u Parku Maksimir na livadi Mogila (ulaz s Bukovačke ceste). Organizatori će za građane prirediti pregršt zabavnih i edukativnih sadržaja, kojima se želi skrenuti pozornost na važnost zdrave prehrane i tjelovježbe pri očuvanja zdravlja
Vidi originalni članak

Bit će moguće savjetovanje sa stručnjacima

Događanje organiziraju Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, Grad Zagreb, Crveni križ, Kineziološki fakultet, Udruga Probion i Udruga za prevenciju prekomjerne težine, s ostalim partnerima, a pod medijskim pokroviteljstvom RTL Televizije. Građani će ove godine moći sudjelovati u još više aktivnosti jer osim pješačke staze, organizatori pripremaju i brojne popratne aktivnosti. Tako će na događanju biti moguće izmjeriti tlak i razinu šećera u krvi te popričati s liječnicima i stručnjacima o tome što se sve može učiniti za svoje zdravlje.

Radionice za djecu i niz rekreativnih aktivnosti

Uz to, najmlađi će moći sudjelovati u edukativnim radionicama o zdravoj prehrani te naučiti koje namirnice su važne za njihov razvoj i koliko ih konzumirati. Također, sve generacije će moći sudjelovati u brojnim sportsko-rekreativnim aktivnostima. Zato su organizirane dvije pješačke staze, jedna manje intenzivna, a druga više, kako bi svatko mogao odabrati što mu odgovara. Na livadi  Mogila bit će postavljen i poligon, na kojem će se građani moći okušati u skakanju u vreći, nošenju jajeta, trčanju preko guma i  drugim zabavnim izazovima. Uz poligon će biti organizirane i druge rekreativne aktivnosti.

Organizator će osigurati hranu i vodu

Kako građani, koji su prikupili pečate i  učinili još jedan korak prema zdravijem životu, ne bi ostali gladni i žedni nakon svih aktivnosti, organizatori će pripremiti i veliki broj porcija zdravog obroka, jabuke i vodu za okrjepu, a za animaciju i zabavu okupljenih pobrinut će se Studio smijeha. Ovim putem pozivamo građane svih dobnih skupina i tjelesnih sposobnosti da nam se priključe 4. lipnja u Parku Maksimir i tako učine još jedan korak prema zdravlju.

Saznaj kako se riješiti isprika za nevježbanje!

Posjeti missZDRAVA.hr