Mladi Mjesec: kako iskoristiti njegovu energiju i popraviti odnose

shutterstock Mladi Mjesec će se pojaviti 6. listopada, a ovoga puta je u znaku Vage
Mladi Mjesec ovog listopada nalazi se u znaku Vage, a pojavit će se danas, 6. listopada. Donosi energiju promijene, posebno u odnosima prema drugima, novcu te nama samima.
Vidi originalni članak

Jesi li raspoložena za promjenu? Sada je pravo vrijeme da se odvažiš na veliki korak! Mladi Mjesec se ovog listopada nalazi u znaku Vage i izlazi upravo danas, 6. listopada. Ovo je period u kojem se trebaš fokusirati na odnose, kako romantične, tako i profesionalne, ali i odnose prema novcu i samoj sebi.

Planet koji vlada Vagom je Venera. Još su Stari Rimljani štovali Veneru kao božicu ljubavi, ljepote i novca, a upravo to predstavlja i u svijetu astrologije. To znači da je sada vrijeme za stvaranje još snažnijih odnosa s iskrenim namjerama. 

Period mladog Mjeseca u znaku Vage iskoristi kako bi pronašla ravnotežu u odnosima, a to ćeš najbolje postići jasnom i otvorenom komunikacijom. Komunikacija nije ključ samo romantičnih i prijateljskih odnosa, ona je i dobar put prema boljem odnosu prema samoj sebi, ali i financijama. Zato se ovaj tjedan nemoj bojati jasno izraziti svoje želje i potrebe, ali isto tako u obzir uzmi i tuđe. 
 


 

Ovo je i posljednji mladi Mjesec koji ćemo imati u vremenu kada je čak šest planeta retrogradno. Pluton, Neptun, Uran, Saturn, Jupiter i Merkur su u nazadnoj putanji, a to trebamo iskoristiti kao priliku za postavljanje velikih ciljeva. Mladi Mjesec nas poziva da sjednemo za stol, uzmemo papir i olovku i jasno napišemo što želimo dobiti iz odnosa, koji su nam planovi za budućnost i kako ih možemo ostvariti. 

Ipak, jedan od retrogradnih planeta mogao bi unijeti dodatan nemir. Mladi Mjesec spojit će se s retrogradnom putanjom Merkura i Marsa što će unijeti kaotičnu energiju u pojedine odnose. Oni koji se osjećaju zanemareno ili ignorirano u vezi svoje će nezadovoljstvo glasnije pokazivati. Možemo očekivati mnogo drame u nerazjašnjenim odnosima koja će nakon dugo vremena izaći na vidjelo. Ako ti partner, prijateljica ili član obitelji izrazi nezadovoljstvo na pomalo dramatičan način, nemoj ga ignorirati nego prihvati njihove riječi i o njima razmisli. Energija mladog Mjeseca pomoći će ti da uvedeš harmoniju i u takve odnose
 

23. rujna do 22. listopada Kako će razdoblje vage utjecati na tvoj horoskopski znak
 

Mars će također igrati značajnu ulogu u ovom periodu. Potaknut će te da i sama izraziš nezadovoljstvo i uđeš u dijalog koji si do sada izbjegavala. Inače bi utjecaj Marsa bio prejak i možda bi se izrazila na nespretan način, no diplomacija Vage pomoći će ti da svoje ideje izraziš na pristojan i razumljiv način. Da bi stvari bile još kompliciranije, u priču ulazi Pluton. 

Pluton donosi asertivnu energiju koju prati unutarnji sukob, nadmetanje moći i konflikti, no i to se može iskoristiti kao nešto dobro. U tome će ponovno pomoći mladi Mjesec u znaku Vage. Bilo što, što započneš ovaj tjedan, od dijaloga s bližnjima do preispitivanja vlastitih želja i stavova, mladi Mjesec će ti biti dobar suputnik. 
 

Otkrij što čeka tvoj znak Horoskop za listopad za sve znakove

Posjeti missZDRAVA.hr