Što znači kada sanjaš nečiju smrt?

Guliver/Shutterstock Snovi ti mogu mogu ukazati na neriješene osjećaje ili strahove.
Ništa ne može uznemiriti tvoj dan kao sanjanje nečije smrti, posebno osoba koje voliš i koje su ti bliske. Otkrivamo što znači kada sanjaš da ti je ntko blizak umro.
Vidi originalni članak

Kao što je često slušaj s bilo čim što se odnosi na sučeljavanje s vlastitom smrti, mnogo je praznovjerja vezano uz snove o smrti. Na primjer, vjerojatno si čula koncept ako sanjaš nečiju smrt, zapravo si produžila njegov/njezin život.

U intervjuu za Huffington Post, psihoterapeut Jeffrey Sumber objasnio je zašto se često budimo prije nego doživimo vlastitu smrt u snu. "Mi zapravo ni u snovima ne otkrijemo što se događa nakon što naša tijela umru jer snovi o smrti obično završavaju naglo. Umno računalo jednostavno nema dovoljno podataka da dovrši simulaciju."

Isto tako, postoji i praznovjerje da snovi o smrti mogu biti proročki, znak iz svemira da je nečije zemaljsko vrijeme skoro isteklo. "Međutim, san o smrti ne sugerira da će netko uistinu umrijeti", objasnio je Sumber. Dakle, postoje teorije, učenja i praznovjerja o smrti u snovima, no što zapravo znači sanjati smrt? 

Završeci i počeci

Prema brojnim sanjaricama, snovi o smrti obično nisu o fizičkoj smrti, to je obično smrt u metaforičkom smislu. Ako znaš išta o Tarot kartama, karta smrti, iako je se često bojimo, zapravo je karta potpune transformacije. Isto se može reći i za snove o smrti: često ukazuju na to da se nešto u tvom životu mijenja ili dolazi do kraja kako bi se omogućio prostor za nešto novo i potpuno drugačije. "Sanjati vlastitu smrt simbolizira unutarnje promjene, transformaciju, samootkrivanje i pozitivan razvoj koji se događa u tebi ili tvom životu", objasnili su iz Dreams Moods za Bustlea. Uobičajeno je da se i smrtni snovi odvijaju tijekom prijelaznih vremena u životu - tako da ako si u procesu selidbe, ulaska u vezu, pokretanja novog posla ili na neki drugi način mijenjaš neke velike stvari u tvom životu, nemoj se previše brinuti ako ti ili netko do koga ti je stalo umre u tvom snu

Poziv na buđenje 

Ovo je doslovno točno, što je alarmantnije nego doživjeti čudnu, virtualnu verziju svoje vlastite ili nečije smrti. Sanjati nešto tako uznemirujuće može značiti da tvoja podsvijest pokušava uhvatiti tvoju svjesnu pažnju i da te malo potrese. Postoji li nešto važno u tvom životu ili u tvojoj prošlosti što pokušavaš izbjeći?

Je li predstojeća promjena na horizontu ili egzistencijalno pitanje o kojem nisi željela razmišljati? San o smrti može biti tvoja podsvijest koja ti govori da se suočiš s nekim istinama ili ljudima. "Snovi o smrti, iako uznemirujući, uglavnom služe da nas podsjete koliko je dragocjen život i kako bismo trebali iskoristiti svaki trenutak s ljudima koje volimo i o kojima brinemo", objasnila je stručnjakinja za snove Delphi Ellis u intervju za Mirror, dodajući: "S obzirom na to da počinjemo razmišljati o vlastitoj smrtnosti, možemo razmišljati o tome kako vrijeme brzo prolazi."

snovi Psihologinja za snove otkriva: " Proročki snovi su upozorenje koje šalješ budnoj sebi"!

Tjeskoba

Naime, anksioznost u tvom svjesnom (dnevnom) dijelu dana može biti razlog zašto imaš snove o smrti. No, nema razloga za brigu jer jednostavno život je nekad zbrkan. "Snovi o smrti mogu biti uzrokovani tjeskobom, osobito ako smo čuli vijesti o smrti ili razmišljamo o nekom nama važnom", objasnio je Ellis za Mirror. Smrt u snu može jednostavno biti odraz straha koji imamo od gubitka nekoga koga volimo, a to se može manifestirati u vrijeme velike tjeskobe.

Sanjaš li češće muškarca ili ženu? Erotski snovi - što nam govore?

Posjeti missZDRAVA.hr