Provjeri kako će prvi retrogradni Merkur ove godine utjecati na tebe

Guliver/Shutterstock
Merkur je početkom veljače ušao u Ribe, što je mnogima donijelo jasnoću. Za tebe je to možda značilo preusmjeravanje na ciljeve koji su ostali zametnuti u pozadini, ali ono na što ne smiješ zaboraviti je zdravlje, posebice sada, za vrijeme prvog retrogradnog Merkura ovog desetljeća.
Vidi originalni članak

U nastavku teksta možeš pročitati što zvijezde imaju na umu za tvoj horoskopski znak i na što bi trebala obratiti pažnju kada je u pitanju zdravlje. "Ovaj retrogradni Merkur bit će najlakši od tri koja ćemo doživjeti u 2020. godini", navela je Narayana Montufar, astrologinja za Astrology i Horoscope.

Venera je planet koji će ovu retrogradnost učiniti relativno jednostavnom. "Da, uslijedit će klasični nesporazumi i tehnološki problemi, ali ova će retrogradnost biti prožeta pozitivnim notama Venere i najgore će zapravo biti kada se Merkur vrati u Vodenjaka, 4. ožujka, nastavila je Montufar. "Laži će biti izložene i prijevare otkrivene, zbog 'teške' naravi Neptuna. Vježba i meditacija ključne su kako bi nam pomogle da prođemo kroz ovo emocionalno zbunjujuće vrijeme. Vrijeme je za usporiti i razmisliti o svemu, preispitati odluke i rekapitulirati mišljenja, a kada je najbolje to napraviti nego nakon dobro odrađenog treninga."

Ocjena godine: 4 Horoskop za Vodenjake za 2020. godinu: Zdravlje, ljubav i posao

Ovan

Sredinom veljače vaša će energija biti najviša, iskoristite to, zakažite prvi ili dodatni termin u teretani ili probajte HIIT vježbe. Krajem mjeseca, stvari bi ipak mogle postati nešto intenzivnije i trebat će vam potpuna koncentracija, ali nemojte preskakati termine vježbanja jer fizička aktivnost može pomoći u psihičkom zdravlju i osjećaju smirenosti i kontrole. Na kraju veljače usredotočite se na kratke i lagane vježbe - istezanje, jogu.

Bik

Na kraju ovog mjeseca možda dođe do nekih nevolja u vašim odnosima. Bilo da je riječ o nesporazumu sa supružnikom ili maloj svađi s nekim drugim članom vaše obitelji, osjećat ćete se iscrpljeno. No, nemojte se zbog toga okrenuti 'utapanju' emocija u brzoj, nezdravoj, hrani. Vrećica ili dvije čipsa, nekoliko kugli sladoleda možda će se u tom trenutku činiti kao odlična ideja, ali nakon njih osjećat ćete se još gore. Ako budete u iskušenju, odlučite se za nešto drugo što će vas umiriti, možda čak i epizoda neke omiljene televizijske serije.

Blizanci

Siječanj je bio težak mjesec za vas. Puno toga ste radili i sada se osjećate umorno. Odlazak u teretanu možda i nije ono što trenutno želite ili ono što vaše tijelo trenutno treba. Odmorite, nemojte se dodatno iscrpljivati. Umjesto toga, nekoliko tjedana provedite usredotočujući se na aktivnosti koje će sačuvati vašu energiju. Preuzmite novu aplikaciju za meditaciju ili probajte s jogom.

20. siječnja - 19. veljače Sezona Vodenjaka: Što očekuje svaki od horoskopskih znakova

Rak

Ponekad ste prestrogi prema sebi. Kad je u pitanju fitness, to može biti sjajno jer će vas to ponukati da više trčite ili dižete veće težine i tako postižete nove rekorde. No, ako to radite konstantno, mogućnost ozljeda se također povećava. Stoga, razmislite o alternativnim načinima kako pogurati sami sebe, uložite u novu opremu, dodajte novu vježbu u svoju rutinu i tako stvorite novi izazov za sebe.

Lav

Vi volite druženja, prijatelje, dobru zabavu i dobru hranu. Do kraja mjeseca vaš će kalendar biti ispunjen društvenim događanjima, a obično dok ste zdravi i uživate u njima zaboravite na pravila zdrave ishrane. Kako bi bili spremni sljedećeg puta, provjerite unaprijed menije restorana u koje ćete ići. Provjerite zdrave opcije koje će vam biti dostupne. Osim što ćete biti sretniji kasnije, provjeravanje jelovnika ranije znači i manje 'gubljenja' vremena na biranju u restoranu te više vremena za pričanje s prijateljima.

Djevica

Briga o samome sebi jedna je stvar u kojoj Djevice nisu osobito dobre. Važno je da zapamtite da su odustajanje i odmor također ključni za vaše zdravlje. Radni projekti pred kraj mjeseca stvorit će nešto više stresa u vašem životu i zbog toga je sada savršeno vrijeme za 'dekompresiju', a jedan od načina mogao bi biti iskušavanje novih stvari. Nakon teretane - odlazak u saunu, nakon dolaska doma, čitanja knjige. Mali trenuci tišine i vrijeme za samu sebe mogli bi vam pomoći da povratite dio energije i da se osjećate odmornijom.

Znaš li što si po kineskom horoskopu Kineski horoskop za svih 12 znakova za godinu Metalnog Štakora

Vaga

Znatiželja je jedna od vaših osobina, a u ovo vrijeme zaista ćete ju i osjetiti. Alternativni oblici brige o sebi u vidu akupunkture, zaintrigirat će vas na neko vrijeme. Imate vremena za istraživanja, u kojem ste jako dobri i iskoristite to. Pogledajte sve što vas zanima i pronađite pouzdano mjesto u kojem ćete biti voljni i isprobati neke od alternativa.

Škorpion

Vi ste veoma ustrajna osoba. To je obično odlična kvaliteta, ali ponekad se može pretvoriti i u nezdravo opsesivno ponašanje - posebno kada je riječ o dijeti i/ili o tjelovježbi. Budite posebno oprezni kod prehrane - pogotovo ako odlučite pokušati s nekom od dijeta koje ograničavaju unos vrste namirnica, kao što je popularna keto dijeta. Zapamtite, sve je u umjerenosti. Pridržavati se određenog režima prehrane je sjajno, ali on ne bi trebao upravljati vašim životom.

Strijelac

Na kraju mjeseca čeka vas putovanje. Možda je riječ o poslovnom putovanju, možda o odmoru, a možda o posjetu obitelji. Što god bilo, putovanja imaju tendenciju 'izbaciti' vas iz rutine važne za vaše zdravlje. Ne samo da vam je teže vratite se vježbanju nakon njih ili za vrijeme putovanja, imate i tendenciju jesti više nezdrave hrane kada ste na njima. Ne brinite, ne mora sve biti isplanirano i ne mora uvijek sve biti 'zdravo', ali se potrudite i možda će vam onda biti lakše za održati rutinu u kojoj ste kada ste doma. Malo zdravih grickalica i aplikacija za vježbanje na mobitelu možda su odgovor na vaše probleme.

buntovnici horoskopa Vodenjak, portret znaka: Što vole, s kim su kompatibilni, od čega bježe

Jarac

Jarčevi također vole zabavu, a upravo je to ono što vas čeka. Uživat ćete u laganom i živahnom raspoloženju i iskoristit ćete tu energiju za planiranje mnoštva zabavnih aktivnosti. Kada dođe vrijeme vikenda, okupite svoje prijatelje i zabavite se nečim novim. Isprobajte novi restoran, odite na zajedničku radionicu, probajte vježbati zajedno. Sparivanje zabavnih stvari s dobrim prijateljima dodatno će podignuti vaše raspoloženje i osjećat ćete se nezaustavljivima.

Vodenjak

Budite posebno oprezni na otvorenim prostorima, dobro se obucite i perite ruke jer velika je mogućnost da ćete do kraja mjeseca biti prehlađeni ili ćete početi lagano kašljucati. Ako dođe do toga da se razbolite, odgovor na to je jednostavan, odmor, odmor i odmor. Opustite se, spavajte i brzo ćete se ponovno osjećati bolje.

Ribe

Početak 2020. godine bio je naporan za vas i mnogo toga se dogodilo. Upravo zbog toga, razina vaše energije bit će niska te to trebate uzeti kao znak za malo više odmora u životu. Možda bi prednost mogli dati spavanju. Nove plahte, jastučnice i pokrivači možda su pravi odgovor na to pitanje - ono što će vas ponukati na više odmora.

Izvor: prevention.com, refinery29.com

Posjeti missZDRAVA.hr