Prema njegovom licu možeš otkriti želi li samo seks ili nešto više

shutterstock Ako nisi sigurna je li tvoja veza dovoljna kvalitetna napravi popis za i protiv
Može li se po crtama lica zaključiti koliko su ozbiljne namjere muškarca? Novo istraživanje tvrdi da može!
Vidi originalni članak

Prema istraživanju iz Australije, koje je objavljeno u časopisu „Evolution and Human Behavior“, po licu muškarca može se reći zanima li ga više neobavezan seks ili stalna veza. Otkrit ćemo ti kako su stručnjaci došli do ove uzbudljive pretpostavke.

Njegove crte lica mogu to otkriti

Za potrebe istraživanja fotografirani su 103 muškarca i žene te upitani o njihovim namjerama za spoj. Znanstvenici su potom procijenili informacije koje su prikupili. Kakav je bio rezultat? Kod muških sudionika zapravo je pronađena veza između crta lica i ljubavnog života. Sukladno tome, duže lice, visoko čelo, duži nos i veće oči pokazatelj su da muškarac nije zainteresiran za stabilnu vezu i da je više u potrazi za seksualnim avanturama. Takva povezanost nije se mogla ustanoviti kod fotografiranih žena.

Oprez! Ove 4 stvari muškarci najviše mrze tijekom seksa

Postoji li znanstveno objašnjenje?

Na pitanje zašto, stručnjaci ne mogu dati jasan odgovor: „Sumnjamo da bi to moglo imati neke veze s razinom testosterona - muškarci s višom razinom testosterona izgledaju muževnije i skloniji su pokazivati više muževne osobine ponašanja“, kaže dr. Ian Stephen, profesor psihologije na Sveučilištu Macquarie i autor istraživanja. To bi također mogao biti razlog zašto nije pronađena povezanost kod žena. Za razliku od muškaraca, one imaju samo nisku razinu testosterona.

Škorpionu pašu Rak i Bik Najbolje kombinacije horoskopskih znakova za ljubav i seks

Posjeti missZDRAVA.hr