Tko pati više kad izostane orgazam?

Muškarci imaju fizičke posljedice zbog seksualnog uzbuđenja koje ne završi orgazmom jer dožive svojevrsnu hipertenziju zbog krvi koja im se slijeva u genitalne organe. Taj proces muškarci osjećaja kao pritisak u području genitalija, a olakšanje im donosi ejakulacija. U SAD-u i Velikoj Britaniji se ta pojava označava terminom "Blue Balls" (tužne mošnje), ali znanstvenici otkrivaju da to redovito doživljavaju i žene
Vidi originalni članak

"Prilikom seksualnog uzbuđenja žene se pojačano znoje, a u području genitalija osjećaju pritisak i ako ne dožive orgazam mogu se osjećati neugodno i frustrirano, a mogu čak i iskusiti bol", objašnjava Sari Cooper, seksualna terapeutkinja.

Rješenje uvijek postoji

Nacionalni istraživački tim za seksualno zdravlje i ponašanje u SAD-u objavio je da je među ispitanicima 91 posto muškaraca nakon seksualnog odnosa doživjelo orgazam, u usporedbi sa 64 posto žena. Što znači da žene češće ostaju nezadovoljene i prepuštene nelagodnom osjećaju zbog ne doživljenog orgazma.

Poznato je da je postizanje orgazma kod žena složeniji proces nego kod muškaraca pa i ne čude ovi rezultati istraživanja, a dobra vijest je da osjećaj nelagode zbog izostanka orgazma ne traje dugo. Ono što svaka žena može učiniti je da razgovara s partnerom i objasni mu što joj odgovara ili da pribjegne samozadovoljavanju.

Mi ti donosimo savjete kako da lakše postigneš orgazam.

Posjeti missZDRAVA.hr