Kineski horoskop za sve znakove za 2022. godinu

shutterstock Po Kineskom horoskopu 2022. je u znaku vodenog tigra
Početak veljače označava novu lunarnu godinu koja je u 2022. u znaku vodenog tigra.
Vidi originalni članak

2022. godina je vodenog tigra i započinje 1. veljače, a traje do 21. siječnja 2023. Godina vodenog tigra ponavlja se svakih 60 godina. Po kineskom horoskopu tigar je kralj svih zvijeri i simbol je snage, hrabrosti i istjerivanja zla. Evo što vodeni tigar donosi za tvoj znak kineskog horoskopa.

Štakor 

1936., 1948., 1960., 1972., 1984., 1996., 2008., 2020.

Godina Tigra bit će osrednja i pomalo naporna za Štakora u smislu očekivanja stoga se ne treba se nadati velikim stvarima. No Štakor će uspjeti svladati prepreke uz minimalne teškoće jer mu pomaže element vode koji je u čvrstoj vezi s prirodom ovog znaka. Dobro je to što su okolnosti napravile pomak iz negativnog u neutralno tako da će biti vidljivo poboljšanje u odnosu na prošlu godinu. Vratit će se dio samopouzdanja zbog čega ćete se osjećati manje tromo tako da bi bilo dobro da se posvetite stvarima koje ste ranije planirali. Uspjeh je moguć, ali uz dosta truda. Bilo bi dobro da budete više među ljudima jer pomoć i podrška dolaze vam kroz prijateljstva.

U ljubavi bi vas mogle pratiti brige i osjećaj nesigurnosti kao i strah od budućnosti. Pronađite hrabrosti u sebi kako biste se lakše suočili s negativnim osjećajima. S poslovne strane ne bi trebalo biti problema, ali računajte da ćete se u svemu moći osloniti samo na sebe. Što se financija tiče, moglo bi biti problema zato nemojte planirati veća ulaganja. ‘Igrajte’ na sigurno i budite strpljivi. Ukratko, uz malo fleksibilnosti i pameti možete izbjeći financijske gubitke. Ako se i dese neugodnosti, dugoročno se mogu pokazati korisnima stoga situaciju gledajte u širem kontekstu.

Sretne boje: crvena i plava

Za one rođene u godini Štakora, nošenje odjeće i ukrasa u crvenoj i/ili plavoj boji pomoći će odagnati nesreću i donijeti sreću u karijeri. Crvena je povoljna boja u kineskoj kulturi, stoga je uobičajeno vidjeti crvene omotnice, crvene lampione i ljude koji nose crvene kapute tijekom kineske Nove godine.

Bivol

1949., 1961., 1973., 1985., 1997., 2009., 2021. 

U ovoj godini možete očekivati borbe kao i ulaganje napora kako biste održali postojeće stanje. Za Bivola godina vladavine Tigra nije laka, ali malo će olakšati stvar prirodna zaštita koja će vas pratiti kroz cijeli period. Mogli biste dosta razmišljati o profesionalnom životu kao i propitivati se jeste li pravilno postupili kod odabira koji su iza vas. To bi vas moglo natjerati da napravite zaokret u karijeri i fokusirate se na nešto što je financijski perspektivnije. Poduzetnici i samozaposleni mogli bi učiniti najveće promjene jer će shvatiti da im treba više mira i da postoje i druge stvari osim posla.

Oprez je neophodan – kako u poslu tako i u ljubavi jer postoji mogućnost da djelujete impulzivno i time unesete nesporazume u odnose. Ako želite sačuvati mir, nikako si nemojte dozvoliti izlete ili avanture jer bi one mogle biti opasne po vas. Ne tražite samo uzbuđenja jer moći ćete se relativno lako prilagoditi raznim situacijama ako budete usredotočeni. To je ujedno način da u ovoj godini dođete do uspjeha i zadovoljstva. Ako ste sami, u ovoj godini biste mogli pronaći ljubav. Oni u vezama će ojačati međusobne osjećaje. Pomoć vam stiže i od leteće zvijezde prosperiteta koja je u vašem sektoru. Imat ćete i podršku okruženja.

Sretne boje: crvena i žuta

Crvena će Bivolima pomoći u postignućima u karijeri. Žuta će donijeti sreću na području ljubavi. Bivol samac može imati više šanse da uđe u blisku vezu ako nosi žutu odjeću.

Tigar

1950., 1962., 1974., 1986., 1998., 2010., 2022.

Kako je ovo i godina Tigra, bit ćete ‘gospodar životinja’ uz to što imate jednu manju i jednu veću povoljnu leteću zvijezdu. Svakako će vam godina Tigra donijeti dobro, a u kojoj mjeri ovisit će o vašoj osobnoj energiji jer će vam kroz ovu godinu ona ipak biti u padu. Tijekom godine naizmjence ćete doživjeti sjajan uspjeh i neuspjeh, koliko dobroga, toliko lošega. Pripazite na odluke i nemojte se zanijeti u trenucima uspjeha. Po pitanju posla nije se potrebno natjecati, dovoljno je da zadržite svoj profesionalni stav.

Kako biste stvorili preduvjete za budućnost, proširite mrežu ljudi s kojima surađujete, a ako je potrebno, učinite i radikalan zaokret u karijeri. U ovoj godini obratite posebnu pozornost na financije kako biste iskoristili prilike na najbolji mogući način s time da postoji opasnost da zbog žurbe uletite u rizične financijske obaveze. U ljubavi ne bi trebalo biti brige jer ste zaštićeni od loše sreće. To nikako ne bi trebalo značiti da se ponašate nerazumno ili da se nepromišljeno upuštate u nove odnose. Tigrovi, trebali biste ove godine nositi dodatke koji odgovaraju vašem horoskopskom znaku kako biste ublažili moguću nesreću. Kako vam je Svinja najbolji partner, preporučuje se da odaberete i ukrase u obliku svinje.

Sretne boje: narančasta, crna i plava

Za Tigrove 2022., narančasta će pomoći u povećanju bogatstva, crna će pomoći u razvoju karijere, a plava će pomoći u potrazi za ljubavnom srećom. Predlaže se da Tigrovi ove godine izbjegavaju smeđu, zlatnu i srebrnu boju.

Zec

1951., 1963., 1975., 1987., 1999., 2011., 2023.

Ovo će biti sasvim mirna godina za Zečeve. Shodno tome, smanjite očekivanja te obratite pozornost na društvene kontakte jer postoji mogućnost da se razočarate u nekoga. U ovoj godini biste trebali svoja znanja držati za sebe kako biste konačno dobili priznanje za vaš rad, a tako ćete ojačati i svoju poziciju te povećati zaradu. No ni s čim ne biste trebali požurivati, gradite svoju budućnosti i karijeru korak po korak. Sreća će posebno pratiti one koji se bave kreativnim radom i umjetnošću.

Što se tiče ljubavnog života, moguće je privremeno razdvajanje ako imate nesuglasica u vezi. To nikako neće biti loše jer će doprinijeti čvršćoj emocionalnoj povezanosti u budućnosti. Ako si date vremena za sreću, ni ljubavi ne bi trebalo izostati. Brak, djeca i zajednički dom mogući su za Zečeve u godini Tigra. Ako ste sami, budite oprezni jer postoji mogućnost da se upetljate u odnos koji možda neće biti ozbiljan ili dugotrajan. Ukratko, ova godina će biti bolja od protekle, a entuzijazma i pozitive neće nedostajati. Zečevi koji su u 34. i 58. godini imaju pratnju elementa bogatstva i sreće tako da postoji mogućnost većih dobitaka u igrama na sreću. Više reda pojavljuje se u posljednjoj četvrtini ove godine.

Sretne boje: zelena, ljubičasta i narančasta

Zelena će Zecu donijeti više bogatstva. Ljubičasta je dobra za bolju vezu. Narančasta je dobra za nesmetanu karijeru.

astro kutak Horoskop za veljaču za sve znakove

Zmaj

1952., 1964., 1976., 1988., 2000., 2012., 2024.

Ova godina bit će izazovna za Zmaja, ali ipak mnogo bolja od prošle. Štoviše, bit će prilično dinamično kada su financije u pitanju. Poznato je da vladavina znaka Tigra podržava hrabrog Zmaja, ali ga voli i ‘pritiskati’ kako bi ojačao i bio otporniji na životne okolnosti. Trebate pokazati koliko ste izdržljivi kako biste iskoristili dobro koje vam godina nosi. Nije potrebno iskoristiti svaku priliku jer bit će prepreka koje će trebati nadvladati kako biste uspjeli. Trebate postaviti granice i ne inzistirati baš na svemu jer neće sve proći glatko i bez štete ako vam strast nadvlada razum. Mirniji tempo donosi financijski uspjeh.

Na sreću nećete moći računati, stoga zaigrajte na kartu kreativnosti koje vam neće nedostajati. Doći ćete u kontakt s interesantnim i važnim ljudima što biste trebali iskoristiti. Slobodni Zmajevi bi trebali hrabro iskazivati ljubav, tako možete osvojiti drugu stranu. Ako ste zaljubljeni, učinite kompromis kako se ne biste udaljili od voljene osobe jer ponekad znate biti ‘tvrdi’ i teško kontrolirate impulse. Sagledajte svaki problem više iz perspektive druge osobe, kako bi se svađe izbjegle. Ako nešto i izostavite, nema brige jer iduća godina će zasigurno nadoknaditi sve propušteno.

Sretne boje: žuta i bijela

Žuta donosi više mogućnosti za posao i više sreće u zarađivanju novca. Bijela će pomoći Zmajevima da izgrade ugodniji ljubavni odnos.

Zmija

1953., 1965., 1977., 1989., 2001., 2013., 2025.

Ova godina će biti burna za Zmije, ali i bitna u smislu učenja i iskustva što će svakako biti od koristi u idućem razdoblju. Općenito, godina Tigra nije povoljno razdoblje za Zmiju, no strpljivošću je probleme moguće izbjeći. No po profesionalnom pitanju Zmije bi trebale napredovati što će značiti bolju perspektivu u budućnosti. Budite uporni i pokušajte se odmaknuti od smetnji te trivijalnih svakodnevnih provokacija. Pripazite na financije i izbjegnite zaduživanje jer ono može nositi dodatni rizik u budućnosti.

U ljubavi shvatite i prihvatite granice kako se ne biste pogubili i demotivirali partnera. Stoga budite dobronamjerni jer je to u konačnici moćno oruđe za očuvanje stabilnosti i iskrenosti u ljubavnom odnosu. Ako u ljubavi postoje nesuglasice, pokušajte stati na loptu i popustiti jer Tigar nije na vašoj strani. Ukratko, ovo je godina kad morate imati strpljenja ako želite održati ravnotežu do boljeg razdoblja koji počinje u zadnjoj trećini ove godine. Tada će biti više sreće i moći ćete pomaknuti granice prema novim stvarima. Moći ćete ciljati na visoko, jedino su vaše želje granica. Zmije, kada ste pod stresom i uznemireni, preporučuje vam se putovati kako biste umirili raspoloženje.

Sretne boje: mandarina, cijan i srebrna

Nošenje ukrasa boje mandarina pomoći će neoženjenim Zmijama da pronađu partnera. Kako biste postigli veći uspjeh u 2022., pomoći će vam cijan boja. Srebro će Zmiji donijeti financijsku sreću.

Konj

1954., 1966., 1978., 1990., 2002., 2014., 2026.

Za vas ovo će biti dinamična godina puna optimizma i avantura. Iza vas ostavljate teške dane i probleme, u ovoj ćete ih godini sasvim nadvladati. Možete očekivati promaknuće na poslu i povećanje primanja kao nagradu za marljivost i predanost. Konj je inače stvoren za organizaciju putovanja ili stručnih skupova pa ako se bavite nečim sličnim očekujte intenzivnu poslovnu godinu. Ako ste student, ovo će biti vaša godina – jednostavno ćete briljirati. Budući da su mogući veći dobici, potreban je oprez jer ćete biti skloni jednakom brzinom dobiveno i potrošiti. Savjet je da napravite plan što i kako kada je novac u pitanju.

Na ljubavnom planu djelovat ćete više impulzivno stoga pripazite da ne uletite u nešto nepromišljeno. Kaže se da ljubav i novac ne idu zajedno i to je točno kada ste vi u pitanju. Energija vode donekle gasi element vatre, a time i entuzijazam tako da si nikako nemojte nametati ograničenja bilo koje vrste ili slušati nekoga drugoga što i kako biste trebali raditi. To se odnosi prvenstveno na emocije. U svim se situacijama potrudite postići ravnotežu jer tako ćete harmonizirati odnose s obitelji i prijateljima. Ukratko, vrlo povoljna godina za Konja po pitanju posla i financija.

Sretne boje: zelena, plava i crvena

Zelena je dobra za karijeru Konja. Plava je dobra za zdravlje. Crvena će vam pomoći otkloniti nesreću.

Koza

1955., 1967., 1979., 1991., 2003., 2015., 2027.

Godina oporavka i optimizma je pred vama. Prethodna godina trenirala vas je strpljenju no uz sav trud uspjeh je izostao, često ste gubili kontrolu, što nije za vas karakteristično. Okruženje vam nije išlo na ruku i mogli ste vidjeti tko vam je prijatelj, a tko ne. Bez obzira na prošle nedaće, vi ste opet spremni nadvladati prepreke koje su pred vama. Međutim, ako se osobno ne budete založili, uspjeh će izostati. Ukratko, trebali biste se osloniti prvenstveno na sebe i ne računati na pomoć okoline. No ne trebate previše brinuti jer će vas u svemu pratiti sreća.

Otvorene su mogućnosti za napredak u karijeri uz nužan trud. Što se financija tiče, one vam ne bi trebale predstavljati problem, no nemojte se zaduživati. Izbjegnite rizik kredita i zadržite financijsku stabilnost s onime čime raspolažete. Disciplina vam je itekako potrebna. Koze, ove godine doći će do većeg razvoja međuljudskih odnosa i moći ćete steći bliske prijatelje. Što se ljubavi tiče, ako ste sami, možete očekivati interesantna poznanstva koja bi u konačnici mogla prerasti u ozbiljnu emocionalnu vezu. Imat ćete sreće, no čuvajte se preintenzivnih odnosa. Pripazite na ozlijede, infekcije i zdravlje. Svakodnevno vježbajte i zdravo se hranite.

Sretne boje: svijetlo žuta

Svijetlo žuta učinit će Kozu popularnijom kod suprotnog spola i dobra je za ljubavni život.

Horoskop za majmuna, pijetla, psa i svinju pročitaj na portalu MANTRA.HR

 

Posjeti missZDRAVA.hr