Bik, portret znaka: Vrline, mane i tajno oružje

Unsplash
Vladavina bika traje od 20. travnja do 20. svibnja. Ima puno dobrih razloga zbog kojih je dobro biti bik po horoskopu, ali i biti i njihov prijatelj ili partner. Upoznajte bika.
Vidi originalni članak

Pametan, ambiciozan i pouzdan, bik je sidro Zodijaka. Bikovi su odlični prijatelji, kolege i partnere, cijene iskrenost prije svega i ponosni su što su njihovi osobni odnosi oslobođeni dramatičnosti. Bikovi imaju reputaciju tvrdoglavih, ali njima se ipak da dokazati kad nisu u pravu. Ovaj znak spreman je poslušati drugo gledište, ali neće promijeniti svoje mišljenje samo kako bi neko drugi bio sretan. To rade samo kada duboko u svom srcu vjeruju da bi trebali.


Bikovi su jedan od najradišnijih znakova Zodijaka i ne boje se zasukati rukave. Ali iako je uzemljen, bik je veliki hedonist i uvijek u potrazi za senzualnim zadovoljstvima. Bilo da se prepuštaju luksuznim masažama, provode sate u krevetu sa svojim ljubavnikom ili dugo spavaju, bikovi vole osjećaj prisutnosti u tijelu.

Kada je o ljubavi riječ, bikovi su iskreni zbog čega prvi sastanak s bikom može nalikovati na razgovor za posao. Nisu nepristojni, ali žele provjeriti kompatibilnost. Kad počnete izlaziti s bikom, zaboravite na bijele laži. Bik bi radije čuo da mu je ružna nova frizura ili odjeća nego lažne komplimente. Bik će se naljutiti na laž, čak i ako je ta laž izrečena samo da bi njega usrećila. 

U krevetu, bik je ljubavnik koji daje sve dok mu je partner naklonjen i pažljiv prema njemu. Bik je ponekad previše orijentiran na detalje čak i u krevetu, to ne treba shvatiti kao kritiku nego njegovu želju da seks bude još bolji. Bikovi jednostavno očekuju najbolje!

Ponekad imaju problema s poštovanjem autoriteta, pogotovo ako ih taj autoritet zatraži da učine nešto za što smatraju da je besmisleno ili bi trebali učiniti drugačije. Naučiti biti fleksibilan izazov je za bika. I dok bikovi imaju bogat unutarnji život, cijene i ono izvanjsko i često im ispod radara promakne neka dragocjena duša koju ne krase dobar auto i lijepa odjeća. Životna lekcija koju bikovi trebaju svladati je da upoznaju osobu prije nego je prekriže, a to se posebno odnosi na njihov ljubavni život.

Najveći darovi

Uporni i marljivi, nakon što bik postavi cilj, to će se i ostvariti, unatoč svim preprekama koje se mogu javiti. Iako prijateljstvo s bikom može biti naporno jer oni točno znaju koga žele u životu i ponekad kompliciraju dok vas ne prihvate, ali kad jednom uđete, tamo ste. Bika ne zanimaju tračevi i sitne drame. Uvijek će vidjeti najbolje u svojim voljenima čak i kada posrnu.

Najveći izazovi

Da, marljivi su, ali isto tako i lijeni. Kako je to uopće moguće? Budući da bikovi lako upravljaju svojim vlastitim unutarnjim kompasom, ponekad imaju problema s uvažavanjem tuđih potreba, što može dovesti do teških situacija na poslu ili u školi. Za bikove je važno da nauče razmatrati tuđa gledišta to im je cjeloživotna lekcija.

Tajno oružje

Snaga volje. Bikovi guraju stvari da se pokrenu i dominiraju bez obzira na izazove s kojima su suočeni sve dok ti izazovi nisu svladani. Oni su primjer ustrajnosti, kad bik odluči nešto učiniti, to i završi.

Pet razloga zbog kojih je dobro biti bik

  • Snaga, hrabrost, odlučnost.
  • Znaju kako udovoljiti sebi i drugima.
  • Otporni su, a nevolje ih čine jačima.
  • Privlače ljubav i novac u život jer im je vladajući planet Venera.
  • Izvrsni su umjetnici, inženjeri i dizajneri, sposobni prevladati probleme kako bi ostvarili svoju viziju. 

Karakteristike znaka

  • Element: Zemlja
  • Polarnost: Negativna
  • Kvaliteta: Fiksno
  • Vladajući planet: Venera
  • Vladajuća kuća: Druga
  • Boja duha: Ružičasta
  • Dragi kamen: Smaragd
  • Cvijet: Ruža, mak
  • Najbolje su ljubavi slaže s: Rakom i Djevicom.

astro kutak Horoskop za razdoblje bika za svih 12 zanakova

 

Posjeti missZDRAVA.hr