3 najnestabilnija horoskopska znaka

shutterstock Od danas počinje sezona ponosnog, odvažnog i glasnog lava
Nestalan, nepredvidiv, kratkog fitilja, živahan, tko je najnestabilniji znak u zodijaku?
Vidi originalni članak

Bilo bi jednostavno zaključiti da su to vodeni znakovi i prozvati Raka, Škorpiona i Ribe kao najnestabilnije znakove u zodijaku. No, nestabilnost koju predstavlja voda je njihovo prirodno okruženje pa iako se njihova raspoloženja mijenjaju poput vremena, navikli su na promjene i vješto crpe energiju i inspiraciju iz njih. Kada promatramo zodijak kao razvoj života, od rođenja do kraja, prva tri znaka u zodijaku, ovan, bik i blizanci predstavljaju početak - djetinjstvo za koje je specifično reaktivno, nefiltrirano, manično dječje ja.

Ovan

Ovan je prvi znak u zodijaku pod vladavinom planeta ratnika Marsa. Ovan je impulzivan, nestrpljiv i najlakše ga je razbjesniti od svih znakova. Baš poput dojenčadi, ovnovi se loše kontroliraju  i u stanju su upropastiti izlazak zato jer im primjerice nije u redu glasnoća muzike u klubu ili usluga u restoranu. Iako lako planu, relativno se brzo i smire. Nestabilnost prosječnog ovna može biti doista inspirativna. Ovan se bez greške bavi onim potrebama koje treba zadovoljiti.

astro kutak Horoskop za travanj za sve znakove

Bik

Bik se može činiti kao malo vjerojatan kandidat za nestabilnost jer se obično predstavljaju kao čvrsti pa čak i nepokolebljivi. Ipak, ispod fasade kontrole krije se ozbiljna tjeskoba da će se sve raspasti. Bik je fiksni zemljani znak i kao takav ne može slijediti promjene te preferira bol poznatog od divljih vjetrova promjene. Bik vlada drugom kućom vrijednosti i posjeda, udobnost mu je ekstremno bitna  i  kada je njihova financijska sigurnost ili osobna privlačnost ugrožena, gube se. Bikovi su poznati po tome što preuzimaju previše odgovornosti i odbijaju tražiti ili prihvatiti pomoć od bilo koga. Fiksna priroda znaka također implicira afinitet prema takozvanim fiks idejama i opasnim ideologijama. Neki od najnestabilnijih i nerazumniji svjetskih tirana rođeni su u znaku bika poput Pola Pota, Adolfa Hitlera, Vladimira Lenjina, Sadama Huseina.

astro kutak Ovi horoskopski znakovi će svoju pravu ljubav pronaći tek kasnije u životu

Blizanci

Blizancima vlada Merkur, planet s najnestabilnijom orbitom u našem skromnom Sunčevom sustavu. Što se tiče arhetipa, Merkur je dobio ime po grčkom bogu slanja poruka, varalici s krilatim petama koji je govorio u zagonetkama, pjesmama i zapaljivim tračevima i čiji se raspon kretao od podzemnog svijeta pod Hadom do neba iznad. Um blizanaca jednako je ekspanzivan, prilagodljiv i ekstreman. Istina je elastična za blizance koji neprestano konzumiraju, destiliraju i preoblikuju/falsificiraju informacije. Umjesto da se odupre nestabilnosti, blizanac živi s njom. Primjeri blizanaca sa sumnjivim odnosom prema istini su Kanye West i Donald Trump.

Posjeti missZDRAVA.hr