Prijavi se na besplatni mamografski pregled u Zagrebu u subotu 19.10.

Goran Stanzl/PIXSELL
U sklopu kampanje #Pinkypromiss portali miss7, missZDRAVA i missMAMA u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pozivaju te na besplatne mamografske preglede u Zagrebu
Vidi originalni članak

Kampanja #Pinkypromiss i ove je godine ustrajna u cilju podizanja svijesti o važnosti pregleda i samopregleda kao prvih koraka u prevenciji raka dojke. Putem web stranice možeš sklopiti #Pinkypromiss sa svojom prijateljicom, mamom ili sestrom, te ćete jedna i druga dobivati svaki mjesec na mail podsjetnike o samopregledu.

Uz samopregled svakoga mjeseca, bitno je i jednom godišnje napraviti ultrazvuk dojke ili mamografiju, ovisno o tvojoj dobi. Na mamografiju se mogu prijavite žene iznad 38 godina, a one ispod te dobne granice trebale bi se naručiti na ultrazvuk dojke.

Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ organizira besplatne mamografske preglede u subotu 19. listopada u Gradskoj četvrti Stenjevec na Trgu Ivana Kukuljevića od 10 do 13 sati u sklopu manifestacije "Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu"

Zbog ograničenog broja mamografskih pregleda tijekom navedene akcije na pregled se potrebno unaprijed naručiti putem adrese e-pošte: nezarazne@stampar.hr ili na broj telefona 01/46 96 103 radnim danom od 9 do 11 sati. Prijaviti se mogu žene u dobi od navršenih 38 godina i starije, koje u posljednje dvije godine nisu napravile mamografski pregled.

"Sajam zdravlja: Štampar u tvom kvartu", događaj u organizaciji službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo i branitelje Grada Zagreba te područnih Domova zdravlja osim mamografskih pregleda uključuje:

  • Besplatne zdravstvene preglede – građani imaju priliku obaviti različite preglede, poput mjerenja krvnog tlaka, šećera u krvi, ugljičnog monoksida u izdisaju, kao i preventivne preglede dojki u mobilnom mamografu (za prethodno naručene žene jer je broj pregleda ograničen).
  • Savjetovanja – stručnjaci, poput liječnika, nutricionista, kineziologa, edukacijskog rehabilitatora, medicinskih sestara i dr. prisutni su na licu mjesta, kako bi građanima pružili savjete o zdravlju i prevenciji, ulozi zdrave prehrane i tjelovježbe u prevenciji raka te općenito o važnosti prevencije raka dojke.
  • Distribuciju promotivnog materijala – posjetitelji dobivaju letke i brošure o prevenciji raka dojke i drugim zdravstvenim temama.

Cjelokupni program događanja pogledaj ovdje!

Ove godine kampanju #Pinkypromiss podržali su Klinika za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, udruge Europa Donna, Nismo same i Sve za nju te ambasadorica Jelena Rozga koja je izjavila: "Trebamo se kontrolirati i brinuti o svom zdravlju. Ja se inače ne volim previše pojavljivati u medijima i nisam nikad koristila svoje ime, ali za ovakvu svrhu, ja ću svoje ime najglasnije vikati. Kontrolirajte se cure i brinite o svome zdravlju. Jednom godišnje kontrolirajte svoje grudi i samokontrola, naravno."

Partner projekta kampanje #Pinkypromiss je Avon.

 

 

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr