Zamke samostalnog izbjeljivanja zubi i kako održati zube bijelima

Thinkstock
Bijeli zubi nisu samo estetska kategorija nego govore o tome kako mi vodimo računa o svojim zubima, kakva je higijena zuba i na kraju krajeva, kakav nam je dah.
Vidi originalni članak

Izbijeljivanje zuba nije nikakva novost i većina nas je pokušala taj postupak napraviti kod kuće. Vrlo lako se mogu pronaći različiti recepti za izbjeljivanje zubi, ali treba znati i to da možemo postići suprotan efekt.

Stomatolozi savjetuju da trake za izbjeljivanje zuba treba koristiti najviše jednom mjesečno kako ne bismo utjecali na kvalitetu zubi. Soda bikarbona rastvorena u vodi daje efekt ako se koristi maksimalno jednom tjedno. Ako to radimo češće, postoji rizik od ooštećivanja zubne cakline.

Također, stručnjaci savjetuju da je za održavanje bjeline zubi najbolje paziti pri izboru namirnica, odnosno treba konzumirati hranu koja utječe na izbjeljivanje zubi, a izbjegavati onu koja utječe na tamnjenje naših zubai Tako je hrana koja pozitivno utječe na prirodnu bjelinu zubi celer, jabuka, kruška, ananas i jagode, a napici koji definitivno utječu na tamnjenje su kava, čaj i crno vino.

Koje namirnice izbjegavati, a koje konzumirati kako bi zubi ostali bijeli?

Posjeti missZDRAVA.hr