Testirala redakcija: Vichy proizvodi protiv vidljivih bora

Protekla dva tjedna koristila sam Vichy proizvode namijenjene njezi zrele kože. Imam 39 godina, vidljive dvije vertikalne bore na čelu između obrva i hiperpigmentacijske mrlje, a ovo su moji utisci o proizvodima.
Vidi originalni članak

Koristila sam micelarno ulje za čišćenje lica, dnevnu kremu protiv bora, serum za zaglađivanje bora i učvršćivanje kože, puder s učinkom i termalnu vodu u spreju za osvježenje. 

Vichy Purete Thermale - micelarno ulje za čišćenje osjetljive kože

Uklanja vodootpornu šminku s lica i očiju, nečistoće i suvišni sebum. Koristi se tako da se nanesu tri kapi na suhe dlanove, umasiraju u suho lice i oči te se potom dodaje par kapi vode. Utrljava se dok se ulje ne pretvori u mliječnu teksturu. Potom se ispere s vodom. Micelarno ulje pakirano je  u prozirnu plastičnu bočicu (125 ml) s pumpicom za doziranje i plastičnim poklopcem. Rok trajanja je 3 godine od datuma proizvodnje otisnutog na pakiranju, a 12 mjeseci od otvaranja

Prije micelarnog ulja koristila sam samo micelarnu tekućinu i prilikom prvih čišćenja lica micelarnim uljem bila sam sumnjičava u njegovu efikasnost zbog glatkoće i mekoće lica nakon upotrebe te sam prelazila s blazinicom natopljenom tonikom za lice kako bih se uvjerila da je sva šminka odstranjena i bila sam ugodno iznenađena i uvjerena da je moje lice čisto i spremno za nanošenje sredstava za njegu. Dodatna je prednost što zaista učinkovito skida maskaru i olovku s očiju, koje se znatno teže skidaju samo s micelarnom tekućinom. Meni nakon upotrebe Vichy micelarnog ulja za skidanje šminke oči nisu crvene niti nadražene. Ako je šminka jača potrebno je umjesto tri pumpice staviti još jednu do dvije više, a ako se čisti lice bez šminke dovoljna je jedna pumpica.

Vichy Liftactiv Supreme - dnevna krema

Namijenjena je za dnevnu njegu, a u opisu proizvoda je da predstavlja novu viziju progresivne njege koja uklanja znakove starenja u svakom trenutku kada su oni vidljivi, trenutno pružajući dojam zaglađene i ujednačene površine kože. Tijekom dana daje svjež i odmoran izgled kože sve do navečer te dugoročno djeluje protiv bora i gubitka čvrstoće kože. Jedan od glavnih sastojaka je 10%-tna ramnoza, neohesperidin te Vichy tehnologiju "Day proof" koju čine adenozin i kofein. Ne sadrži parabene. Dolazi u pakiranju od 50 ml,  ugodnog je i nježnog mirisa koji se ne zadržava dugo na koži. Dostupne su dvije verzije za normalnu do mješovitu i suhu kožu.

Testirala sam kremu namijenjenu za mješovitu kožu i prvi dojmovi su da je lagana, a dovoljno hidratantna i izvrsna kao podloga za puder jer nije masna i brzo se upija. Koristila sam je samu i u kombinaciji sa Vichy Liftactiv Serum 10 Supreme. Kad sam je koristila bez seruma osjećaj je da je koža je čvršća i ljepšeg sjaja te svakako dobro nahranjena, ali teško da bilo koja krema pa ni Vichy Liftactiv Supreme može do kraja dana osigurati svjež izgled lica. U kombinaciji sa serumom osjećaj čvršće kože je gotovo odmah primjetan i bore vizualno doista izgledaju zaglađenije.

Vichy Liftactiv Serum 10 Supreme

Namijenjen je za ublažavanje postojećih i prevenciju budućih bora. Neki od glavnih sastojaka koje sadrži su: ramnoza 10, hijaluronska kiselina, Vichy termalna voda. Ne sadrži parabene. Pakiran je u elegantnu bočicu od 30 ml, ima čep na čijem vrhu je dugme pomoću kojeg serum ulazi u cjevčicu radi lakšeg nanošenja kako se sadržaj ne bi razlijevao prilikom nanošenja. Ima nešto intenzivniji miris koji se s vremenom gubi.

Serum je u tekućem stanju te su za jedno nanošenje dovoljne dvije do tri kapi. Koristi se ujutro i navečer prije kreme tako što se razmaže po licu i vratu. Budući da ranije nisam koristila serume, bilo mi je potrebno nekoliko dana da se naviknem na nešto teži osjećaj na licu nakon nanošenje seruma i kreme. Nisam radila fotografije prije i nakon upotrebe, ali subjektivni dojam je kao da mi se bora između obrva (koja je dosta vidljiva) ublažila, a koža na licu i vratu postala čvršća.

 Vichy Liftactiv Flexiteint - tekući puder s lifting učinkom

"Namijenjen je ženama koje osim prikrivanja nepravilnosti žele da njihov puder ima i lifting učinak. Formula je obogaćena  Collagylom, spojem 3 Vichyjeva vodeća aktivna sastojka iz proizvoda protiv bora. Djeluje na sve uzroke starenja za popunjavanje bora u mjesec dana. Tekući puder protiv bora sa zatezujućom teksturom silikona za trenutni učinak liftinga i zdravi sjaj kože bez ukrućivanja crta lica. Zahvaljujući svojim elastičnim svojstvima zatezujuća tekstura silikona zateže bore i slijedi pokrete lica da ublaži bore i sačuva ujednačen ten zdravoga sjaja tijekom čitavog dana", stoji u opisu proizvoda.

Dobila sam pet testnih vrećica (1 ml)  na korištenje tako da o ambalaži ne mogu ništa reći. Boju broj 35 Moyen, Sand, koja mi odgovara za ljetni ten. Tekstura je u glatka i tekuća. S puderom sam zadovoljna jer daje zategnutiji izgled lica i vrlo lijep sjaj i dosta je postojan. Ono s čim sam manje zadovoljna je prikrivanje nepravilnosti poput hiperpigmentacijskih mrlja s kojima se borim već nekoliko godina. Rekla bih da Vichy Liftactiv Flexiteint ima srednji učinak prikrivanja, a definitivno pridonosi izjednačavanju tena, tako da će biti izvrstan za one koji nemaju većih problema s tenom, a žele zagladiti bore i postići mladenački sjaj.

Vichy termalna voda

Uravnotežuje ph vrijednost kože, smanjuje osjećaj neugode, štiti epidermis od vanjskih utjecaja, jača prirodnu obranu kože i ubrzava staničnu obnovu zahvaljujući spoju 15 rijetkih minerala. Ugodna je za korištenje neovisno koristi li se za umirenje kože nakon čišćenja lica, kao zaštitni korak na kraju njege ili kao ugodno osvježenje tijekom dana. Prirodna je i nije je moguće znanstveno reproducirati.

Termalna se voda može koristiti svakodnevno i bez ograničenja. Pogodna je u sezoni grijanja kada je zrak suh pa je koži potrebna hidratacija, a izvrsna je tijekom ljetnih mjeseci kada djeluje kao izvrsno osvježenje, a ujedno i obnavlja kožu. Uglavnom dolazi u spreju (150 g)  koji lako stane u gotovu svaku torbu. Kada se stavlja preko šminke koja je na licu, osvježava je i ne razmazuje. Osim kao osvježenje za lice blagotvorno djeluje i na kožu oštećenu suncem ili nakon uboda insekata, pa na plaži termalna mineralizirana voda može biti uistinu dragocjena u što sam se i sama uvjerila prošlo ljeto.

Saznaj više o termalnoj vodi!

Posjeti missZDRAVA.hr