Nježniji načini za eliminaciju celulita

Celulit ima oko 80 posto žena, a na tržištu su dostupni razni medicinski tretmani za uklanjanje celulita, kao i anticelulitne kreme i masaže. Neki od tih tretmana su agresivni i kod osoba s osjetljivom kožom znaju dovesti i do pucanja kapilara. Međutim, postoje i nježniji, ali učinkoviti načini uklanjanja celulita
Vidi originalni članak

Celulit je degenerativna promjena stanica potkožnog masnog tkiva koja koži daje ružan izgled narančine kore, a nastaje zbog niza razloga, poput slabosti vezivnog tkiva, poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa ili pušenja, a najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova.

Nema instant rješenja

Razlikuju se četiri stadija celulita - od blagog oblika kod kojeg je koža meka ali na pritisak ostaje udubljena (prvi stadij), preko meke i opuštene kože gdje se pod pritiskom koji ostavlja trag već osjećaju kvržice koje još nisu bolne (drugi stadij). U trećem stadiju poprima izgled narančine kože, hladna je i bolna, dok u četvrtom stadiju ona potpuno gubi elastičnost i poprima izgled madraca, a pod prstima se jako osjećaju grudaste naslage.

Anticelulitna masaža koja se izvodi u Orgona studiju za prirodnu njegu u Zagrebu spoj je klasične masaže i limfne stimulacije: 'Anticelulitne masaže su uglavnom vrlo čvrste i zbog toga znaju dovesti do oštećenja potkožnog tkiva, što dovodi do pucanja kapilara. Ova masaža je vrlo nježna i nije  instant tretman i naravno što ima više celulita potrebno je i više masaža. Tretman traje od 20 do 25 minuta. Kad nam dođu klijentice i žele da učinak bude što prije vidljiv preporučimo joj intenzivnu kuru koja traje od 4 do 6 tjedana, a podrazumijeva dolaske dva do tri puta tjedno. U fazi održavanja dovoljno je doći na masažu jednom tjedno', objasnila je Vlasta Juratovac, kozmetičarka.

Samo prirodni proizvodi

'Za masažu se koriste samo najbolja eterična i bazna ulja koja djeluju na problem u samom korijenu. Kombinacija masažnih pokreta i eteričnih ulja potiču  cirkulaciju, izlučivanje viška tekućine i toksina te stvaranje optimalnog tonusa kože. Bazno ulje koje koristimo je prirodna organska kombinacija bademova ulja i eteričnih ulja borovica i čempresa', rekla je Vlasta Juratovac i dodala da se stanje nakon tretmana može pogoršati u slučaju ako se klijentice vrate nezdravim navikama poput, nepravilne prehrane, pušenja, nedovoljnog unosa tekućine.

Uradi sama

Ako nisi u mogućnosti ili ne voliš odlaske u kozmetičke salone donosimo ti recept Mary Novosel, aromaterapeutkinje i autorice nekoliko knjiga o prirodnoj kozmetici koji možeš napraviti sama te savjet kako da dobivenim sastojcima tretiraš celulit.

Oblog s algama i solju

Sastojci:

  • 50 grama alge wakame ili alge mjehurasti bračić
  • 100 grama pšeničnih mekinja
  • 80 grama krupne morske soli
  • voda prema potrebi

Priprema:

Ukuhaj alge, mekinje i sol u malo vode (počni s 200 ml) dok ne dobiješ gustu kašu. Dovoljno je kuhati oko minute. Makni smjesu s vatre, ohladi i nanesi na željena mjesta. Omotaj se krpom, lezi i drži oblog oko 10 min. Isperi oblog mlakom vodom.

O drugim metodama uklanjanja celulita više pročitaj ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr