Tajne dobrog make-upa za žene u menopauzi

Guliver/Shutterstock
Preduvjet za dobar make-up zrele kože je adekvatna njega, ali i izbor odgovarajućih nijansi dekorativne kozmetike te same kreme za lice. Ulaskom u menopauzu, žene bi svakako trebale primjeniti pravilo "manje je više“ i pritom smanjiti broj proizvoda, ali i broj slojeva koje će nanijeti na lice.
Vidi originalni članak

Izbjegavaj pudere s mat efektom, puder u više slojeva i odaberi pravu podlogu

Odgovarajući korektor za jake podočnjake

Naneseš li korektor na kapke, sjenilo će biti trajnije, a njegova boja ravnomjernija. Isto vrijedi i za ruž, a korektorom možeš i ispraviti te nadopuniti liniju usana. Ako je pregust, korektor pomiješaj s tekućim puderom ili hidratantnom kremom. Uvijek ga nanosi nakon podloge i maskare kako bi spriječila razmazivanje ako pogriješiš pri šminkanju. Višak ukloni štapićem za uši. Dobra vijest za sve vas je da korektor pomaže i u prikrivanju jakih podočnjaka. Naime, umjesto puderom u prahu ili kamenu, korektor fiksiraš s malo mat ružičastog sjenila. Samo pripazi koristiš li odgovarajući korektor jer su antibakterijski korektori namijenjeni isključivo prikrivanju i isušivanju prištića, stoga ih ne treba nanositi na podočnjake jer mogu oštetiti nježnu kožu ispod i oko očiju.

Kako da oči izgledaju mlađe?

"Vrećice" ispod očiju se mogu javiti u zrelijim godinama te se učinkovito može smanjiti njihovo postojanje ako skreneš pažnju s njih na neki drugi dio oka. Na gornji kapak nanesi svijetlije sjenilo koje ćeš upotpuniti u pregibima oka malo tamnijom nijansom. Izbjegni sjajna sjenila za oči koja će istaknuti bore, radije koristite mat do srednje sjajna sjenila.
Iscrtaj gornji kapak olovkom za oči, a zatim nanesi nekoliko slojeva maskare za volumen. Donji kapak i trepavice ostavi nenašminkane. Obrve upotpuni olovkom boje tvojih obrva, neka ostanu nježne i prirodne.

Zaboravi na svijetle lakove za nokte

Svijetlije boje privlače pažnju na cijelu površinu šake, pa gruba koža i pjege više dolaze do izražaja. Umjesto prozirnih koristi crvene nijanse koje imaju više ružičaste boje u sebi, kako bi stvorili efekt dodatne topline. Ulaskom u menopauzu notki puno češće pucaju i postaju slabiji, ali i za postoji rješenje. Isprobaj prirodne učvršćivače za nokte kao što su ulje od oraha, badema ili nima s nekoliko kapi eteričnog ulja tamjana. To će također omekšati kožicu oko noktiju i lakše ćeš ih oblikovati. Za jačanje noktiju možeš pomiješati 30 ml biljnog ulja argana i 25 kapi eteričnog ulja limuna, pa svakodnevno utrljavati u prste i nokte.

Biraj tamnije nijanse ruževa

Istraživanja Gettysburg Collegea, čiji su rezultati objavljeni u SAD-u, pokazala su da kontrast između blijedog tena i jarke boje usana žene čini privlačnijim. Nažalost, u 50-im godinama usne često postaju bljeđe, a koža koja ih okružuje tamnija. Zato je pravo rješenje u odabiru crvenih, tamnijih nijansi ruža. Prije nanošenja ruža, stavi malu količinu tekućeg pudera na usne i iscrtajte rubove olovkom, kako se ruž ne bi razlio.

Nauči kako pravilno skinuti šminku

Šminkanje u 50-im je sasvim poželjno, no važno je znati da je pravilno skidanje šminke vrlo važno kako bi se uklonile nečistoće i koža odmorila. Ako škidaš šminku oko očiju trljanjem u svim smjerovima i pritom ne paziš koju jačinu i pritisak koristiš, time također činiš grešku. To je nešto što nikako ne smiješ raditi jer je koža oko očiju inače jako tanka i osjetljiva, a ulaskom u 50-te postaje još osjetljivija. Umjesto jakog trljanja, natopi blazinicu preparatom za skidanje šminke, prisloni je na oko i pričekaj 20-ak sekundi da se šminka otopi, a potom nježno skini ostatke pokretima prema dolje. Svakako nabavi odstranjivač koji će brzo i učinkovito ukloniti i rastopiti ostatke make-upa. Nakon što u potpunosti skineš šminku, osiguraj koži odgovarajuću njegu.

Vichy Neovadiol njega sadrži revolucionaran novi kompleks od 4 aktivna sastojka koja zajedno djeluju na obnavljanje gustoće, volumena, sjaja i mladolikosti kože tijekom menopauze i uz to ne sadrži paraben.  

 

 

Posjeti missZDRAVA.hr