Masaža kokosovim zdjelicama

Masaža kokosovim zdjelicama nije samo tretman njege tijela već pruža opuštajući užitak koji vraća energiju i poboljšava protok limfe. Ova masaža namijenjena je svim ženama nakon navršene 30. godine života te ima izuzetan anti-ageing učinak. Tretman plodovima kokosove palme traje 60 minuta, a započinje pilingom tijela koji se sastoji od smrvljenih školjkica
Vidi originalni članak

Usporava starenje kože

Tretman kokosovim zdjelicama jedan je od četiri tretmana za njegu tijela koji su dobili prestižne nagrade za najinovativnije wellness tretmane. Preparati koji se koriste u tretmanu kokosovim zdjelicama na bazi su kokosova ulja koje je prepuno bogatim sastojcima i vitaminima potrebnima za regeneraciju kože i usporavanja njezina starenja

''Tretman je namijenjen svim ženama nakon navršene 30. godine života. Ima izuzetan anti-ageing učinak, a s obzirom na posebnu tehniku masiranja, preporučuje se ženama poslije poroda, kada se koža na području grudi i trbuha često opusti'', objašnjava magistrica farmacije i vlasnica Tao wellness centra, Olgica Slavujević.

Vraća energiju i poboljšava protok limfe

Tretman kokosovim zdjelicama nije samo tretman njege tijela već pruža opuštajući užitak. Masaža započinje pilingom tijela koji se sastoji od smrvljenih školjkica. Tako se koža čisti od nepoželjnih mrtvih stanica i priprema se za apsorpciju ostalih komponenti tretmana. Poslije tuširanja se na tijelo nanosi specijalni serum i anti-age maska. Nakon toga je potrebno provesti neko vrijeme s maskom u sauni, što dodatno pojačava učinak maske. U nastavku tretmana slijedi masaža u trajanju od 60 minuta koja se izvodi s njegujućim kokosovim uljem i pomoću kokosovih zdjelica.

Elegantni i harmonični dizajn kokosovih zdjelica odgovara potrebama žena za nečim posebnim. Glatka i nježna površina kokosovih zdjelica njeguje kožu i opušta dušu. Precizna ležišta zdjelica od kokosovih palmi omogućuju ravnomjernu masažu čiji je rezultat izglađenost crta tijela. Ispolirane posudice dobivene iz kokosovog ploda klize po koži redefinirajući konture tijela i stvarajući osjećaj čvrstoće kože. Meki oblici i tekstura ispoliranih ljuski stvaraju osjećaj liftinga kroz cijeli tretman, vraćajući energiju i poboljšavajući protok limfe.

Petra je nakon tretmana bila oduševljena te nam je rekla da se masažom jako opustila te da se osjeća odmornijom. ''Masaža mi je baš godila, osjećam se odlično, opušteno i odmorno. Kokosove zdjelice su stvarno zanimljive i atraktivne te jako ugodno masiraju. Osjećam da mi je koža zategnutija i glađa.''

Na sljedećoj stranici saznaj na koji način kokosovo ulje hrani kožu te zašto je idealno za uklanjanje šminke.

Antistresni tretman kože

Zahvaljujući obilju ključnih bjelančevina, kokosovo ulje jedno od najhranjivijih sredstava za kožu i kosu, a njegov smirujući miris ublažava preveliki stres. Ova vrsta ulja kožu dubinski vlaži i hrani, povećava elastičnost i smanjuje bore, a budući da ne izaziva iritacije, može se koristiti kod kožnih bolesti kao što su dermatitis, ekcem i psorijaza. 

Kokosovo ulje ima pomlađujući učinak na kožu te je omekšava i smanjuje bore, pritom ne izazivajući nikakvu iritaciju. Ulje stvara tanak sloj lipida koji brane kožu od prašine i patogena, ubrzavajući zarastanje tkiva oštećenih porezotinama, ogrebotinama ili opeklinama.

Hrani, štiti i iscjeljuje

Kokosovo ulje možeš koristiti i za povećanje volumena tanke i slabe kose. U ajurvedskoj medicini, koja se tisućama godina prakticira u Indiji, kokos zauzima važno mjesto i koristi se u obredima za zdravlje i ljepotu. Ono tamo uživa status 'svetoga', a žene si ga utrljavaju u kosu i vlasište.

Budući da je izrazito nježno, služi i za uklanjanje šminke oko očiju i dodaje se brojnim sredstvima za njegu poslije brijanja. Nabavljaš li šampon, ulje za kupku, ovlaživače, sapune i druge proizvode s kokosovim uljem, traži oznaku organskog porijekla na etiketi, jer inače može sadržavati štetne komponente, budući da se kokos uzgaja pomoću tvorničkih gnojiva i pesticida.

Ako želiš kušati tropski smoothie s kokosovim mlijekom, ovdje možeš pronaći recept za ovaj osvježavajući napitak.

Posjeti missZDRAVA.hr