Indijski tretman uljnom kupkom za blistavu i meku kožu

Guliver/Shutterstock
Za ovaj tretman koji je najbolje napraviti prije spavanja potrebni su ti: sapun ili gel bogat eteričnim uljima, ručnik za tijelo, maslinovo ulje, kada, morska sol, jabučni ocat.
Vidi originalni članak

Prvo se polako istuširaj blagim gelom ili sapunom koji je bogat eteričnim uljima – počni mlakom vodom, zatim prijeđi na vruću, a kada ispereš sa sebe sredstvo za tuširanje, nekoliko sekundi izloži tijelo hladnom tušu.

vaginalne gljivične infekcije Kupka koja pomaže kod vaginalnih gljivičnih infekcija

Obriši se mekanim ručnikom za tijelo, a zatim namaži lice i tijelo jestivim, hladno prešanim maslinovim uljem. Polako ga utrljaj u kožu, pričekajte minutu-dvije da se upije, pa utrljaj ponovno na ona mjesta gdje ga je koža potpuno upila, jer to znači da je na tom dijelu suha.

Pogledaj video i ublaži simptome PMS-a! Kupka s kaduljom i ružom protiv PMS-a
Pričekaj 20 minuta, a za to vrijeme napuni kadu toplom vodom i dodaj tri žlice morske soli i dvije žlice jabučnog octa. Lezi u kadu, opusti se i spužvicom, blago trljajući, skini polako ulje s kože. Ovaj tretman je najbolje napraviti netom prije spavanja. Nakon tuširanja lezi u krevet, a tijekom noćnog sna koža će se oporaviti i “prodisati” kroz otvorene pore.

Posjeti missZDRAVA.hr