Celulit u 50-ima Almira rješava hranom

Budući da joj se unatoč redovitom vježbanju, ali uz neurednu prehranu, u određenom razdoblju života počeo stvarati celulit, Almira Osmanović način prehrane smatra ključnim faktorom u borbi s celulitom. Razni tretmani su dobrodošla pomoć, ističe, ali ne mogu trajno uništiti celulit, ako mi zadržimo svoje loše navike
Vidi originalni članak

Almira Osmanović, baletna nacionalna prvakinja i ravnateljica Baleta HNK Split, priznala nam je da i sama, unatoč zavidnoj liniji u svojim 50-ima, ipak ima celulit:

"Mislim da se svaka žena u određenoj dobi suoči s tim problemom. Iako sam uvijek redovito vježbala, neuredan ritam života i prehrane počeli su se odražavati na mojoj koži, osobito u fazi kad sam prestala plesati pa je oslabio i intenzitet treninga. Tada sam se počela i debljati, a kao plesač sam izuzetno osjetljiva na svoje tijelo, jer sam navikla da je uvijek mišićavo, čvrsto i zategnuto, pa sam znala da moram nešto promijeniti."

Nije željela ići na dijetu, a inspiraciju i znanje za kvalitetnu promjenu dobila je kroz razne edukacije u centru Makronova. Prije 6-7 godina počela je primjenjivati makrobiotička načela u prehrani i kaže da su se svi viškovi sami od sebe počeli topiti, bez posebne dijete ili gladovanja.

Zato sada smatra da je upravo način prehrane ključan faktor u nastanku, kao i u borbi s celulitom, ali ne zanemaruje ni važnost redovitog vježbanja, pijenja puno tekućine, prvenstveno vode i čaja, a izbjegavanja kave i cigareta.

"Koristila sam i razne kreme protiv celulita i isprobala neke tretmane, ali njih smatram samo dobrodošlom pomoći, jer ni jedan aparat niti preparat ne mogu trajno uništiti celulit, ako mi zadržimo svoje loše navike", ističe Almira.

Savjet kozmetičarke: Velashape i laserski tretmani

Žana Barjaktarević, kozmetičarka i vlasnica kozmetičkog centra Lora objašnjava koji su tretmani i masaže protiv celulita najdjelotvorniji u 50-im godinama.

"U 50-ima se osim celulita na bedrima, guzi i trbuhu, nerijetko pojavljuje i celulit na leđima i rukama. Ženama u tim godinama preporučila bih kombinaciju tretmana uređajem Velashape i laserskog uklanjanja celulita.

Laser putem toplinske energije prolazi kroz kožu i razbija masne naslage celulita, a u kombinaciji s velashapeom daje jako dobre rezultate. Najbolje bi bilo kada bi se kombinirali velashape i laser, u razmaku od 3 dana', preporučuje Žana Barjaktarević.

Posjeti missZDRAVA.hr