Zobeni muffini s bobičastim voćem za poletno jutro

shutterstock
Ovi muffini su jednostavni za napraviti, punozrnati su, zasitni, dobri za probavu i možeš pojesti jedan, dva, a možda i tri bez grižnje savjesti.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 240 ml mlijeka
  • 80 g zobi
  • 156 g brašna
  • čajna žlica praška za pecivo
  • 1/2 čajne žlice cimeta
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 115 g maslaca
  • pola šalice meda
  • 1 veliko jaje
  • čajna žlica arome vanilije
  • šalica svježih ili smrznutih borovnica ili nekog drugog bobičastog voća.

Za druženje ili doručak Slani muffini sa sirom, gotovi za tren

 

Priprema:

  • Namoči zob u mlijeku dok ne nabubri oko 20 minuta (ovaj korak je presudan za recept). Ako nije nabubrila ostavi još deset minuta.
  • Zagrij pećnicu na 220  stupnjeva C.
  • Premaži kalup za 12 muffina uljem.
  • U jednoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, cimet i sol zajedno. Stavi na stranu. Pomiješaj otopljeni maslac, med, jaja i vanilijin ekstrakt. Pomiješaj suhe i mokre sastojke, dodaj zob zajedno s mlijekom i voćem. Zamiješaj sve zajedno, lagano.
  • Žlicom ulij smjesu u kalup, pospi sa zobi i kokosovim šećerom ako želiš.
  • Peci na 218 stupnjeva pet minuta, potom smanji na 180 stupnjeva i peci još 15-ak minuta ili dok ti čačkalice ne izađe suha iz sredine. Ukupno vrijeme pečenja je oko 23 minute. Pusti ih da se ohlade u kalupu pet minuta, potom ih izvadi i pusti da se ohlade do kraja.
  • Zadržavaju svježinu, ako ih držiš u hladnjaku i do tjedan dana.
Posjeti missZDRAVA.hr