Zobena kaša obogaćena proteinima i zdravim mastima za dugotrajan osjećaj sitosti

shutterstock Zoben akaša obogaćena chia sjemenkama i maslacem od kikirikija
Zobene pahuljice mnogima su postale rutina jer su praktičan, ukusan, zdrav i pristupačan doručak
Vidi originalni članak

Donosimo vam izvrstan recept uz koji ćete vrlo lako ukomponirati dodatke poput banana i bobičastog voća, različitih sjemenki i domaće granole. Najbolje je to što svoj doručak možete pripremiti dva dana unaprijed i čuvati ga u hladnjaku do posluživanja.

Zobena kaša s kikiriki maslacem i chia sjemenkama

Sastojci:

  • 50 g zobenih pahuljica
  • 120 ml bademovog mlijeka
  • ½ žlice chia sjemenki
  • 2 žlice kikiriki maslaca
  • žlica meda

Priprema

  • U staklenki ili posudici pomiješajte bademovo mlijeko, chia sjemenke, maslac i med.
  • Dodajte zobene pahuljice i dobro promiješajte.
  • Prekrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak preko noći. Poslužite sljedeće jutro sa žlicom kikiriki maslaca, svježim voćem, slanim kikirikijem ili listićima badema.
 

obagati kašu prirodnim proteinima 6 blagodati zobene kaše i kako je učiniti još hranjivijom i ukusnijom

 

Posjeti missZDRAVA.hr