Zaigrana zobena kaša s konopljom

Zobena kaša odličan je doručak, topljiva vlakna iz zobenih pahuljica utječu na funkciju inzulina te tako prirodno reguliraju razinu šećera u krvi tijekom dana, što istodobno daje dulji osjećaj sitosti. Želiš li da tvoj doručak bude još nutritivno bogatiji zobenoj kaši dodaj nasjeckanu bananu, orašasto ili suho voće ili pak sjemenke, a za dodatnu aromu 'poigraj' se s cimetom ili kakaom
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za kašu:

  • pola šalice sitnih zobenih pahuljica
  • šalica bademovog mlijeka ili neko drugo po vašem izboru
  • 1 i 1/2 žličica sezamovih sjemenki
  • 1 i 1/2 žličica lanenih sjemenki
  • cca 1 žlica nezaslađenog kakaa u prahu

Za posip:

  • med, otprilike 1 velika žlica
  • oljuštene sjemenke konoplje
  • 1 kiwi
  • 1/2 banane
  • nekoliko badema
  • malo tamne ribane čokolade za dekoraciju

Priprema:

  1. U malom lončiću stavi kuhati mlijeko sa zobenim pahuljicama na srednjoj vatri.
  2. Malo promiješaj te nakon dvije minute dodaj mljevene sjemenke te kakao.
  3. Miješaj po potrebi.
  4. Kuhaj nekoliko minuta dok se kaša ne zgusne. Neće dugo trebati.
  5. Prelij kašu u zdjelu za serviranje. Nasjeckaj bademe i voće te sve prelij medom i promiješaj. Posluži, naribaj malo tamne čokolade i uživaj u ukusnom i zdravom doručku!

Dobar tek!

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr