Zeleni quiche sa sirom blitvom i špinatom

Guliver/Shutterstock
Iako je slasna, blagdanska hrana iscrpljuje tijelo, zato ovih dana biraj lagane juhe, rižote i gulaše te isprobaj moć aromatizirane vode i finih sokova. Nakon masne i teške blagdanske hrane godit će ti lagana, okrepljujuća jela s povrćem poput ovog quichea.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 100 g špinata
  • 100 g blitve
  • 200 g svježeg sira
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 100 g feta sira
  • sol
  • papapr

Zasitno i slasno Slana pita s porilukom i mozzarellom

Priprema:

Lisnato tijesto odmrzni. Za to vrijeme napravi nadjev - špinat i blitvu operi, popirjaj na maslinovu ulju s češnjakom i zalij s malo vode. Kad malo omekša, makni s vatre. Ohladi pa nasjeckaj povrće. Ohlađenom povrću dodaj usitnjen svježi sir. Začini solju i paprom. lisnato tijesto razvaljaj i njime obloži okrugli lim za pečenje. Jaja umuti i dodaj nadjevu. Smjesu izlij po tijestu, pospi razmrvljenim feta sirom i peci na 200 stupnjeva C oko 20 minuta.

Pogledaj video i pripremi ukusnu pitu od gljiva za svoju obitelj i prijatelje Pita od gljiva

 

Posjeti missZDRAVA.hr