Zeleni koktel protiv alergija

Želiš li se u sezoni cvijetanja ambrozije riješiti curenja nosa, suzenja očiju i drugih neugodnih simptoma alergije na prirodan način, svaki dan započni napitkom od zelene magme, reishi gljiva i zobenog mlijeka, koji preporučuje Jadranka Boban Pejić
Vidi originalni članak

Iako je čest pogled na alergije takav da traži uzroke alergije izvana, pravi uzrok je uglavnom u unutrašnjem stanju organizma, često zasićenom masnoćama i toksinima s jedne strane, ili smanjenom funkcijom pojedinih organa, posebno jetre, s druge strane.

Osim kvalitetne prehrane bogate cjelovitim, svježim i organskim namirnicama, stoga je dobro poraditi na disanju te svojevrsnoj "inventuri" sredstava koje koristimo za njegu kako tijela tako i čišćenja domaćinstva. Sintetski sastojci i kemikalije iz takvih sredstava mogu pogoršati alergije i povisiti razinu toksičnosti u organizmu.

Recept za antialergijski napitak

Predlažem jednostavan recept za napitak protiv alergija:

Sastojci:

  • 1 čajna žlica praha zelene magme
  • 2 dcl zobenog mlijeka
  • prah iz jedne kapsule reishi

Priprema i upotreba:

Sve pomiješati i popiti ujutro, idealno pola sata prije obroka.

Zelena magma je jedan od najpoznatijih organskih/ekoloških dodataka prehrani, koji klinički dokazano pomaže kod alergija. Reishi je gljiva koja je od davnina poznata kao najsnažniji tonik i čistač jetre te regulator hormonalnog sustava. Zobeno mlijeko Oatly sadrži beta glukane koji smanjuju masnoću i kolesterol u krvi, a za razliku od kravljeg mlijeka ne izaziva alergijske reakcije.

Piti mjesec dana ovaj napitak predstavlja pravu podršku i donosi veliku promjenu u organizmu te smanjuje simptome alergije.

Svakako si pokušaj pomoći i stimulacijom akupresurnih točaka za uklanjanje alergija!

Posjeti missZDRAVA.hr