Zelene palačinke s mozzarellom i rajčicama
Usitni štapnim mikserom ili najbolje mužarom listove bosiljka. Umuti jaja s malo brašna i mlijeka te postupno dodaji ostatak brašna, mlijeka i mineralne vode. Pripremljenom tijestu dodaj kašu od bosiljka i dobro promiješaj.
Ako je smjesa prerijetka, dodaj još brašna, a pregustu razrijedi s još mlijeka ili mineralne vode. Ostavi tijesto u hladnjaku pola sata. Na tavi s nekoliko kapi ulja ispeci palačinke. U svaku složi ploške rajčica i mozzarelle. Pokapaj maslinovim uljem i octom te začini solju i paprom. Preklopi u obliku trokuta.
Sastojci:
- 4 jaja
- 350 g brašna
- 10 do 15 listića bosiljka
- 1/2 čajne žlice soli
- 3 dl mlijeka
- 2 dl mineralne vode
- 3 rajčice
- veća mozzarella
- 3 žlice maslinova ulja
- sol
- papar
- 1/2 žlice aromatičnog octa