Zelene palačinke s mozzarellom i rajčicama

Guliver/Shutterstock
Usitni štapnim mikserom ili najbolje mužarom listove bosiljka. Umuti jaja s malo brašna i mlijeka te postupno dodaji ostatak brašna, mlijeka i mineralne vode. Pripremljenom tijestu dodaj kašu od bosiljka i dobro promiješaj.
Vidi originalni članak

Ako je smjesa prerijetka, dodaj još brašna, a pregustu razrijedi s još mlijeka ili mineralne vode. Ostavi tijesto u hladnjaku pola sata. Na tavi s nekoliko kapi ulja ispeci palačinke. U svaku složi ploške rajčica i mozzarelle. Pokapaj maslinovim uljem i octom te začini solju i paprom. Preklopi u obliku trokuta.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 350 g brašna
  • 10 do 15 listića bosiljka
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 3 dl mlijeka
  • 2 dl mineralne vode
  • 3 rajčice
  • veća mozzarella
  • 3 žlice maslinova ulja
  • sol
  • papar
  • 1/2 žlice aromatičnog octa
Posjeti missZDRAVA.hr