Zelena tjestenina u umaku od cikle

Iva Matić iz Rijeke postala je kuharica tjedna sa svojim receptom za zelenu tjesteninu u umaku od cikle i češnjaka. Kuhaj i ti u ritmu jeseni, šalji nam svoje zdrave recepte i postani kuharica jeseni! Pripremi obrok, pošalji nam svoju fotografiju s gotovim jelom i pričekaj našu odluku i možda baš tvoj recept uđe u top recepte, a ti postaneš kuharica sezone i naša blogerica
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji 'Kuhaj u ritmu jeseni 2015.' potraži ovdje.

Sastojci:

  • 1 mozzarella 
  • sezam za posipanje
  • 3 žlice kokosova ulja 
  • tjestenina od špinata i durum pšenice
  • 1 cikla
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice bućinog ulja 
  • 2 žličice kurkume
  • 2 žličice soli 

Priprema:

  1. Mozzarellu ubaci u vruće kokosovo ulje pa zatim uvaljaj u sezam i stavi da se peče u pećnici maksimalno 5 minuta na 150 stupnjeva. 
  2. Ciklu kuhaj 40 minuta, zatim u blenderu usitni s kurkumom, soli i bućinim uljem. 
  3. Češnjak poprži na maslinovu ulju te dodaj smjesu od cikle i sve dobro izmiješaj. 
  4. Zelenu tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju. 
  5. Servira tjesteninu, prelij umakom i mozzarellu razreži na pola. 
Dobar tek!
Posjeti missZDRAVA.hr