Zdravi zalogajčići s algom nori

Alge poznate pod imenom nori obično dolaze u obliku sličnom papiru, a u njih se omata japanski sushi. Alge sadrže vrijedan izvor vlakana, minerala i fitonutrijenata, a Makronovina kuharica Tončika Cukrov otkriva recept za algu nori s gljivama i kruhom od cjelovitog brašna
Vidi originalni članak

Klikni i pročitaj koje alge najbolje čiste organizam.

Sastojci:

  • 2 lista nori alge 
  • 1/2 čajna žlica sezamovog ulja 
  • 1/2 manji luk narezan na kockice 
  • 2 - 4 šampinjona narezana na kriškice 
  • 1/2 šalice vode 
  • 1/2 čajne žlice kuzua
  • 1/2 jušne žlice tamarija
  • 2-3 šnite kruha od cjelovitog brašna
  • 2-3 kriške limuna

Jedna žlica algi koju pojedemo svaki dan, čini nas snažnijima i otpornijima pa ih je dobro konzumirati posebno za hladnijih dana, kako bismo ojačali imunološki sustav. Štoviše, neka istraživanja pokazuju da ti alge na tanjuru mogu poboljšati kvalitetu života i doprinjeti produljenju života. Budući da su i ukusne, svakako vrijedi probati!

Kako pripremati?

  1. Istrgaj algu nori na manje komadiće. 
  2. Zagrij ulje i propirjaj luk i šampinjone, dodaj algu nori i promiješaj. Dodaj 1/2 šalice vode i kuhaj 5 minuta. 
  3. Kuzu prah rastopi u 1/2 šalice vode i dodaj algama i gljivama.
  4. Dodaj tamari. Promiješaj i kuhaj kratko samo da se zgusne.
  5. Serviraj na kruhu i ukrasi kriškicama limuna.

Idući tjedan očekuj recept za hiziki salatu s celerom.

Posjeti missZDRAVA.hr