Zdravi zalogajčići s algom nori
Alge poznate pod imenom nori obično dolaze u obliku sličnom papiru, a u njih se omata japanski sushi. Alge sadrže vrijedan izvor vlakana, minerala i fitonutrijenata, a Makronovina kuharica Tončika Cukrov otkriva recept za algu nori s gljivama i kruhom od cjelovitog brašna
Klikni i pročitaj koje alge najbolje čiste organizam.
Sastojci:
- 2 lista nori alge
- 1/2 čajna žlica sezamovog ulja
- 1/2 manji luk narezan na kockice
- 2 - 4 šampinjona narezana na kriškice
- 1/2 šalice vode
- 1/2 čajne žlice kuzua
- 1/2 jušne žlice tamarija
- 2-3 šnite kruha od cjelovitog brašna
- 2-3 kriške limuna
Jedna žlica algi koju pojedemo svaki dan, čini nas snažnijima i otpornijima pa ih je dobro konzumirati posebno za hladnijih dana, kako bismo ojačali imunološki sustav. Štoviše, neka istraživanja pokazuju da ti alge na tanjuru mogu poboljšati kvalitetu života i doprinjeti produljenju života. Budući da su i ukusne, svakako vrijedi probati!
Kako pripremati?
- Istrgaj algu nori na manje komadiće.
- Zagrij ulje i propirjaj luk i šampinjone, dodaj algu nori i promiješaj. Dodaj 1/2 šalice vode i kuhaj 5 minuta.
- Kuzu prah rastopi u 1/2 šalice vode i dodaj algama i gljivama.
- Dodaj tamari. Promiješaj i kuhaj kratko samo da se zgusne.
- Serviraj na kruhu i ukrasi kriškicama limuna.
Idući tjedan očekuj recept za hiziki salatu s celerom.