Zdravi, sirovi, paleo tart od čokolade i lješnjaka

shutterstock
Kad zagrizete ovaj zdravi, sirovi, veganski, bezglutenski paleo desert pomislit ćete zašto uopće postoje oni s brašnom, šećerom i jajima.
Vidi originalni članak

Ovaj veganski desert, jednostavan je za pripremu i ispunjen bogatim okusom lješnjak i čokolade. Savršen je za sve one koji slijede posebnu dijetu ili jednostavno pokušaju poboljšati svoje prehrambene navike.

Sastojci

Za koru

  • šalica otkoštenih datulja
  • šalica prženih mljevenih lješnjaka
  • 1/4 šalice mljevenih badema
  • 1/3 šalice kakaa
  • 2 žlice kokosova ulja, rastopljenog
  • prstohvat soli
  • 1/4 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 1 do 2 žlice vode (ako je potrebno)

Za kremu

  • šalica nekog zdravog šećera primjerice ksilitol
  • 1/2 šalice kakao praha
  • 2 čajne žlice soli
  • 2 čajne žlice ekstrakta vanilije
  • 2 žlice kokosovog ulja (rastopljenog)
  • 2 srednje velika avokada

Za kraj

  • 1/2 šalice smrznutog ili svježeg bobičastog voća
  • 1/4 šalice tostiranih i nasjeckanih lješnjaka

kolač s jagodama Čokoladni tart sa zobi, tamnom čokoladom i jagodama

Priprema

  • Obložite kalup za tart promjera oko 20 cm papirom za pečenje.
  • Pomiješajte sve sastojke za koru i miksajte ih u blenderu dok se ne sjedine, dodajući povremeno malo vode kako bi smjesa postala ljepljiva. 
  • Izvadite smjesu i rukama je utisnite u kalup za tart. Stavite smjesu u hladnjak da se stisne.
  • U blenderu ili u procesoru za hranu pomiješajte sastojke za fil i blendajte dok ne dobijete glatku kremu.
  • Izlijte fil po tijestu i stavite u hladnjak najmanje 30 minuta ili dok se krema ne stisne.
  • Na kraju pospite s pripremljenim lješnjacima i voćem.

Brzo i slatko Limunski tart od zdravih sastojaka, neodoljivo sladak

Izvor: myrecipes

 
Posjeti missZDRAVA.hr