Zdravi roštilj sa zelenom palentom
Također su važni i prilozi pa sam ti odlučila otkriti svoj najdraži recept za zdravi prilog roštilju.
Sastojci:
- 2 komada pilećih prsa
- 5 žlica maslinova ulja
- mješavina začina: crvena paprika, muškatni oraščić, peršin, mažuran, češnjak, čili, sol
- 1 rajčica ili 3 cherry rajčice
- 1/2 zelene paprike
- 3 mlada luka
- drveni štapići za roštilj
- bijela palenta (može i obična)
- svježi vlasac i peršin
Postupak:
Pripremi palentu prema uputama na pakiranju te u nju dodaj svježi nasjeckani vlasac i peršin. Palentu izlij u kvadratnu posudu te ostavi da se ohladi. Pileća prsa očisti od masnoće i nasjeckaj na kockice. Piletinu prelij maslinovim uljem i mješavinom začina te ostavi oko sat vremena da se marinira. Zelenu papriku također nareži na kockice, a mladom luku odreži glavice te ih očisti. Na štapić stavi po jednu rajčicu, papriku, 3 ili 4 kockice mesa te po glavicu mladoga luka (zeleni dio iskoristi za salatu). Peci na roštilju dok ne dobije smeđu boju i dok se meso ne ispeče. Palentu izvadi iz posude i nasjeci na malo veće kocke. Svaki komad tanko premaži uljem i peci na roštilju dok ne postane hrskav. Posluži sa žlicom vrhnja ili svježeg sira.
Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.