Zdravi roštilj sa zelenom palentom

Prvi maj je u znaku roštilja, barem u mojoj kući. Srećom više nismo ovisni samo o peći na ugljen već imamo i električni roštilj. Bilo koji način pripreme da izaberemo, važno je dobro pripremiti sastojke. Marinada se može prilagoditi svačijem ukusu, ali svi koji su do sada isprobali ovu mješavinu začina bili su zadovoljni
Vidi originalni članak

Također su važni i prilozi pa sam ti odlučila otkriti svoj najdraži recept za zdravi prilog roštilju.

Sastojci:

  • 2 komada pilećih prsa
  • 5 žlica maslinova ulja
  • mješavina začina: crvena paprika, muškatni oraščić, peršin, mažuran, češnjak, čili, sol
  • 1 rajčica ili 3 cherry rajčice
  • 1/2 zelene paprike
  • 3 mlada luka
  • drveni štapići za roštilj
  • bijela palenta (može i obična)
  • svježi vlasac i peršin

Postupak:

Pripremi palentu prema uputama na pakiranju te u nju dodaj svježi nasjeckani vlasac i peršin. Palentu izlij u kvadratnu posudu te ostavi da se ohladi. Pileća prsa očisti od masnoće i nasjeckaj na kockice. Piletinu prelij maslinovim uljem i mješavinom začina te ostavi oko sat vremena da se marinira. Zelenu papriku također nareži na kockice, a mladom luku odreži glavice te ih očisti. Na štapić stavi po jednu rajčicu, papriku, 3 ili 4 kockice mesa te po glavicu mladoga luka (zeleni dio iskoristi za salatu). Peci na roštilju dok ne dobije smeđu boju i dok se meso ne ispeče. Palentu izvadi iz posude i nasjeci na malo veće kocke. Svaki komad tanko premaži uljem i peci na roštilju dok ne postane hrskav. Posluži sa žlicom vrhnja ili svježeg sira.

Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr