Slatki muffini s rižinim brašnom

Pamela Konjevod zamijenila je pokladne krafne sa zdravim bezglutenskim muffinima koje je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'', pošalji nam svoj omiljeni, zdravi recept sa zimskim namirnicama
Vidi originalni članak

Obrazac za prijavu u akciji "Kuhaj u ritmu zime" potraži ovdje.

Sastojci: 

  • 1 šalica rižinog brašna
  • 1 jaje
  • 1 jabuka
  • 1/2 žličice cimeta
  • prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice ulja
  • 2 žlice mljevenih badema/oraha
  • 1/2 šalice mlijeka 

Priprema:

  1. Jabuku oguli, nareži i usitni u blenderu (također je možeš i skuhati i usitniti da dobiješ pire)
  2. Sve sastojke promiješaj s kuhačom
  3. Stavi u kalupe (slobodno ih napuni do vrha jer se neće puno dići)
  4. Stavi peći na 220 stupnjeva na 15 minuta
  5. Ako koristiš košarice za muffine pusti da se potpuno ohlade, najbolje u hladnjaku par sati da se ne lijepe previše

Komentar Zdrave krave: Pamelini muffini s rižinim brašnom su zdraviji izbor za pokladni utorak od masnih krafni, a ako želiš da muffini budu još zdraviji bilo bi dobro šećer zamjeniti nekim od sladila poput stevije, rižinog slada ili agavinog sirupa. Pohvala Pameli što se odlučila za brašno koje ne sadrži gluten.

Posjeti missZDRAVA.hr