Zdravi čoko kikiriki keksići za prste polizati

Marija Cossi
Ukusni i zdravi čoko kikiriki keksići od integralnog pirova i kokosovog brašna idealna su poslastica za ljetnu sezonu. Umjesto bijelog šećera možeš koristiti kokosov šećer, a kikiriki maslac će im dati dodatnu aromu.
Vidi originalni članak

 

Sastojci za 16 keksa:

 

  • 80 g integralna pirova brašna
  • 60 g pirova brašna
  • 20 g finog kokosovog brašna
  • 40 g kokosovog šećera
  • 7 g psyllum ljuskica
  • 5 g praška za pecivo
  • 120 g kikiriki maslaca
  • 50 ml extra djevičanskog kokosovog ulja
  • 1 jaje
  • mlijeko po potrebi (koristila sam bademovo mlijeko, ali može i drugo prema vlastitom izboru. Ne treba ga puno dodavati, tek toliko da ti olakšta posao miješanja i oblikovanja keksića da tijesto ne bude premrvičasto. Može se dogoditi da mlijeko uopće nije ni potrebno!

 

Priprema:

 

Promiješaj sve suhe sastojke u zasebnoj djeli, osim čokolade, a u drugoj mokre bez mlijeka. Mokre sastojke lagano zajedno razradi mikserom ili u multipraktiku.

Postepeno dodaj suhe sastojke u mokre, lagano miksajući ili miješajući ručno. Nastavi sjedinjavati tijesto za keksiće rukama, te dodaj malo mlijeka prema potrebi. Nasjeckaj kockice tamne čokolade te ih umijesi u tijesto. Tijesto ne smije biti premekano već dodaj mlijeka tek toliko da možeš rukama napraviti loptice i onda fino znječiti vrh kako bi dobila široke i velike tanašne kekse. Kekse možeš spljoštiti vilicom.

Keksi se neće puno dizati kod pečenja. Peci ih na 180 C stupnjeva 12-ak minuta. Trebaju se fino zapeći i stvoriti laganu koricu. Izvadi i ohladi malo na rešetci. Čuvaj ih u limenoj ili staklenoj kutiji.

Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njezinom blogu Make it Healthy i na Facebooku.

Klikni za neodoljive kuglice od rogača.

Posjeti missZDRAVA.hr