Zdrava pizza s povrćem
Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela pripremljenog s di-go kvascem!
Sastojci
Tijesto:
- 400 g integralnog brašna
- 300 ml vode
- malo maslinovog ulja
- malo soli
- 1 vrećica di-go kvasca
Nadjev:
- umak od rajčice: pasirana rajčica, prstohvat origana, prstohvat timijana, malo maslinovog ulja, soli po želji
- 50 g sira škripavca
- 1 veći poriluk
- 1 veća mrkva
- 1 luk
- 1 veća paprika
- 1 konzerva graha
- 1 kuglica mozzarele
Priprema
- Zamijesi tijesto i pusti da se diže otprilike pola sata.
- Pomiješaj sve sastojke za umak od rajčice.
- Poriluk, luk i mrkvu kratko prodinstaj na žlici maslinovog ulja da se opuste i ostavi da se malo ohlade.
- Razvaljaj tijesto na papir za pečenje u okrugli oblik. Količina tijesta je dostatna za dvije pizze.
- Premaži tijesto umakom od rajčice. Pospi ribanim škripavcem, poslaži prodinstani poriluk, luk i mrkvu, grah te papriku narezanu na trakice. Na kraju dodaj origano i stavi da se zapeče 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
- Izvadi iz pećnice, poslaži mozzarelu i zapeci dodatnih 5 do 10 minuta.
Napomena: tijesto se na papiru za pečenje stavlja direktno u pećnicu na rešetke da bude kao iz krušne peći.
Dobar tek!
Darovi za kuharice
Kao kuharica tjedna Ivana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Ivanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.
Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Ivani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.